Javier Tebas, prezident LFP, uviedol, že z pohľadu La Ligy sa nezrúti svet ak Lionel Messi po tejto sezóne odíde z Barcelony, no zároveň ho varoval pred odchodom do inej súťaže.

Messi počas posledného letného prestupového obdobia prejavil ráznu snahu opustiť Camp Nou. Nakoniec ho Barcelona donútila zostať, keď poukázala na odstupnú klauzulu. V každom prípade je jasné, že Argentíncovi končí zmluva už 30. júna 2021 a následne môže z metropoly Katalánska odísť zadarmo do ľubovoľného klubu na svete. Enormný záujem o jeho služby má Manchester City, no Javier Tebas Messiho vystríha, aby si prestup do Anglicka rozmyslel.

Prezident La Ligy v rozhovore pre AFP uviedol: "Mali sme šťastie, že sme si ho mohli užívať po toľké roky, ale Messi by si mal veľmi starostlivo premyslieť, kam potom odíde. Ak opustí Barcelonu, citeľne by si poškodil reputáciu, ktorú má teraz a ktorá mu tak dobre poslúžila. Je pravda, že by mohol dostať lepšiu finančnú ponuku, ale myslím si, že by sa mal držať reputácie, ktorú má viac ako 20 rokov," povedal.

Messi môže už od januára rokovať o prestupe s inými klubmi a v lete môže odísť zadarmo. Možno aj do Premier League k Pepovi Guardiolovi do Manchestru City, ale prezident La Ligy tento krok nepovažuje za šťastný, hoci vyhlásil, že pre La Ligu to nebude pohroma: "Nebola by to dráma. Odišiel Cristiano Ronaldo, odišiel Neymar. Neymar odišiel do PSG a nevidím, aby sa francúzska liga vďaka nemu dostala na nejakú super úroveň. Taká je realita. Ľudia, ktorí si myslia, že súťaž definuje nejaký hráč, sa mýlia a som rád, že takto premýšľajú, pretože neporastú," povedal.

zdroj: standard.co.uk
foto: facebook

Diskusia

6 komentáre
2020-10-26 09:42:54
Preco by mu to odporucal???
Ved laliga prijde o velky marketing
2020-10-26 09:45:22
Ale Messi sa už asi nemôže pozerať na to aká korupcia vládne v španielskej Real VAR lige.