Záložník FC Barcelona poskytol rozhovor pre oficiálnu stránku UEFA, v ktorom sa okrem iného vyjadril k svojej obľúbenej pozícii na trávniku, k spoluhráčom či spolupráci s novým trénerom Ronaldom Koemanom.

Život v katalánsku a rodina

"Život v Barcelone je naozaj pohodlný. Je naozaj veľmi dobrý, pretože je tu skvelé podnebie, lepšie ako v Holandsku. Máme pláž, sú tu aj hory a ľudia sú ku mne veľmi milí. Život v Barcelone si veľmi užívam. To, čo mi v súvislosti s Holandskom najviac chýba, je moja rodina. Moju rodinu a blízkych priateľov mám veľmi rád. Myslím si, že to je to najťažšie. Samotná krajina a Barcelona ako mesto sú úžasné; horšie je to kvôli tomu, že rodina a kamaráti sú ďaleko."

Prepojenie Barcelony a Holandska

"Myslím si, že Barcelona je v Holandsku veľmi populárna, pretože mnohí holandskí futbalisti hrávali v Barcelone a samozrejme, Johan Cruyff bol najlepším holandským futbalistom všetkých čias; hral tu a na klub mal obrovský vplyv."

Rada Ronalda Koemana predtým, než sa pripojil k Barcelone

"Hovoril som s ním pred rokom a čo sa týka Barcelony, tak bol veľmi pozitívny aj z pohľadu klubu aj mesta. Takže to, čo mi povedal, takmer všetko bolo veľmi pozitívne. Povedal mi, aby som bol opatrný a že by som nemal pričasto navštevovať reštaurácie či sa prejedať, pretože život v Barcelone je naozaj veľmi dobrý a niekedy môžete nadobudnúť dojem, že ste po celý rok na prázdninách. Povedal: 'Dávaj si na to pozor a čo sa týka ostatného, všetko je naozaj výborné.' Koniec koncom je futbal tá najdôležitejšia vec."

Spolupráca s Koemanom

"Myslím si, že komunikácia medzi nami, medzi trénerom a mnou, je naozaj veľmi dobrá. Všetko mi hovorí veľmi striktne, čo odo mňa požaduje na tejto pozícii a myslím si, že všetko je veľmi jasné. Keď hovorí, počúvate ho, pretože je to autorita, má moc - neviem ako to vysvetliť - a, samozrejme, má ohromné znalosti o futbale, pretože podľa mňa sa rozumie hre a predtým bol skvelým hráčom. Takže ak sa vás pokúsi niečo naučiť, potom počúvate."

Zlepšenie

"Podľa mňa je vždy ťažké povedať, či som sa naučil to alebo ono. Myslím si, že sa vo všeobecnosti rozvíjate ako osoba podobne ako hráč, pretože ak trénujete a hráte na úrovni, ktorá je v Barcelone a proti súperom, proti ktorým hráme, budete sa ako hráč zlepšovať."

Hra na pozícii pivota

"Myslím si, že vo svojej podstate chcem ako hráč dostávať loptu v úvodnej fáze výstavby akcií a riadiť hru. Myslím si, že toto je skôr môj herný štýl, než čakať na loptu vpredu a mať ju zriedkavejšie. Cítim sa pohodlnejšie na pozícii pivota, než vpredu, ale dokážem zahrať aj tam. Veľmi mi to neprekáža, ale ak by som si mal vybrať, radšej by som hral ako dvojitý pivot, než napríklad ako mediapunta či falošná deviatka. "

Spoluhráči v Barcelone

"Myslím si, že Miralem Pjanić je veľmi dobrý hráč. Na lopte sa cíti veľmi dobre. Myslím si, že veľmi dobre vníma hru a s jeho strelou, prihrávkou či dlhým pasom je veľmi dobrý. Takže si myslím, že je to kvalitný hráč, ktorý do nášho mužstva vnesie veľmi veľa. Som veľmi rád, že sa k nám pripojil."

"Keď máte v mužstve Messiho, samozrejme, že máte v tíme najlepšieho hráča na svete, takže sa ho snažíte dostať na tú najlepšiu pozíciu, aby urobil rozdiel. Myslím si, že sa mu musíme prispôsobiť. Keď dostane loptu na pozícii, kde vie urobiť rozdiel, vždy ho urobí."

zdroj: uefa
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2020-10-26 13:23:59
v poslednom odstavci si to pomenoval, vsetci sa musíme leovi prisposobit. ked v zime leo odide, vsetkym to pomoze, aj jemu samotnému.
2020-10-26 13:35:08
co strata lopty, to pruser. Radsej 433 ako toto.