Katalánsky denník Sport získal prístup k listu, ktorý zaslal Josep Maria Bartomeu úradujúcemu prezidentovi Katalánska, Peremu Aragonésovi, v ktorom ho žiada, aby zmenil svoje rozhodnutie a neumožnil to, aby sa konalo hlasovanie o vyslovení nedôvery voči súčasnému vedeniu FC Barcelona.

V liste sa dočítame: "Napriek úsiliu klubu navrhnúť decentralizované hlasovanie, týždňové oneskorenie a zhoršenie zdravotníckej situácie nás nútia k zmene plánu a hlasovaniu len na jednom mieste (na našom štadióne). Priemerný vek našich voličov predstavuje 58 rokov a vyše 40 000 socios má viac ako 60 rokov. Sme znepokojení vysokým rizikom nakazenia sa, ak berieme do úvahy náchylnosť tejto skupiny na chorobu."

V ďalšom odseku Barcelona vyjadruje svoje prekvapenie nad slovami generálneho sekretára pre šport, ktorý uviedol, že hlasovanie je možné: "Zavedenie núdzového stavu, zákazu vychádzania a nárastu počtu nakazených ešte viac komplikujú usporiadanie hlasovania. Zvolali sme mimoriadne a urgentné zasadnutie vedenia a vzhľadom na dôležitosť odpovede na tento list, sme nútení informovať, že musíme porušiť lehoty vyžadované štatútom, aby sme mohli prijať zodpovedné rozhodnutie v tejto záležitosti na základe všetkých informácií. Je to okamih veľkých rozhodnutí a zodpovednosti pre všetkých, pretože ide o životy a dobro mnohých ľudí."

Ako je zrejmé, Barcelona objasňuje, že nedodrží štatútom nariadený termín a odkazuje sa na potrebu skoršej odpovede od katalánskych orgánov. Cadena SER zároveň publikovalo 21-stranový dokument popisujúci plány organizácie hlasovania na Camp Nou. Klub pracuje na organizácii referenda a súčasne aj na jeho zrušení, pričom jasne počíta s tou druhou možnosťou. Alfredo Martínez z Onda Cero informoval, že dnes po 19:00 môžeme očakávať tlačovú konferenciu hovoru Barcelony, na ktorej bude hovoriť o tejto záležitosti.

zdroj: sport.es Cadena SER Onda CERO
foto: facebook

Diskusia

7 komentáre
2020-10-26 16:07:37
To je HAAAAJZEEEEL !
Už hlbšie v mojich očiach klesnúť nemôže !
2020-10-26 16:39:26
Na Teba len hygienika poslať, ty potkan!!! Pokazil si najlepší klub sveta, vďaka Tebe som videl minulú sezónu ako najhoršiu, odkedy som fanúšik Barcy. A tých faktorov je proste viac. Môžeš sa hanbiť, vedúcko!