Pere Aragonés, úradujúci prezident Katalánska, veľmi rýchlo reagoval na list od FC Barcelona. Bartomeu v liste, ktorý bol zaslaný včera, žiadal od katalánskej vlády stanovisko k hlasovaniu o nedôvere a zároveň navrhol jeho zrušenie. Katalánske úrady však nesúhlasia.

"Záležitosť sme predložili ministerstvu zdravotníctva a vnútra, ktoré prijmú príslušné rozhodnutia, pretože sú taktiež zodpovedné za zavedenie núdzového stavu na základe včerajšieho dekrétu. Hlasovanie sa môže konať pri dodržaní vhodných opatrení, ale rozhodnutie prenecháme zdravotníckym orgánom a generálneho sekretárovi pre šport. Toto rozhodnutie sa týka súkromnej spoločnosti a my iba vyjadrujeme náš názor," uviedol Aragonés.

Pripomenieme, že v poslednom vyhlásení týkajúcom sa možnosti organizácie hlasovania, Gerard Figueras, generálny sekretár pre šport, uviedol, že "neexistujú žiadne právne ani zdravotnícke prekážky" a hlasovanie sa môže konať 1. a 2. novembra. Ponechal si však možnosť na zmenu názoru v závislosti od vývoja epidemiologickej situácie. Dnes dodal len toľko, že by bolo vhodné, aby hlasovanie prebehlo na viacerých miestach, nie len na Camp Nou, pretože by to pomohlo zabrániť rozšíreniu infekcie.

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: facebook

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.