Zatiaľ čo celý svet očakáva utlmenie aktivity na prestupovom trhu počas niekoľkých prestupových období vzhľadom na krízu zapríčinenú pandémiou koronavírusu, Barcelona sa môže tešiť na rušný január. Či už z pohľadu odchodov, ale aj príchodov.

Je všeobecne známe, že Barcelona míňala na mzdy hráčov prvého tímu astronomické peniaze, ale ak má klub opäť získať finančnú stabilitu, musí výrazne šetriť. Katalánsky denník Sport píše, že zimné prestupové obdobie na Camp Nou bude rovnako hektické ako to letné, počas ktorého Katalánci uzatvorili až 14 prestupov. Prvý tím Blaugranas posilnili Miralem Pjanić, Pedri, Francisco Trincão, Matheus Fernandes a Sergiño Dest.

Na druhej strane odišlo množstvo hráčov: Luis Suarez, Arturo Vidal, Ivan Rakitić, Arthur Melo, Nelson Semedo, Rafinha, Carles Perez, Marc Cucurella a Jean-Clair Todibo. Barcelona na príchod piatich hráčov minula 119 miliónov eur, no na predajoch zarobila 126,5 miliónov eur, teda v čistom 7,5 milióna. Ukázalo sa, že išlo o jedno z najnáročnejších prestupových období v histórii Barcelony vzhľadom na už existujúce finančné problémy, ktoré kríza spojená s koronavírusom len prehĺbila. A k tomu je potrebné pripočítať ako snahu Lea Messiho opustiť klub, tak aj neistotu okolo budúcnosti Josepa Mariu Bartomeua, ktorý bol vtedy ešte prezidentom.

Teraz na Kataláncov čaká nabité prestupové obdobie. Klub chce podpísať Memphisa Depaya z Lyonu a Érica Garcíu z Manchestru City. V súčasnosti sú na predaj Junior Firpo, Samuel Umtiti, Matheu Fernandes a Martín Braithwaite, kým Riqui Puig a Carles Aleñá majú odísť na hosťovanie. Ramon Planes ako športový riaditeľ je zodpovedný za to, aby sa všetky tieto transfery udiali už v januári, hoci jeho pozícia je neistá, pretože 24. januára spoznáme nové vedenie, na ktoré čaká obrovské množstvo urgentnej práce.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

4 komentáre
2020-11-19 11:18:17
V lete prvý tím posilnili...Matheus Fernandes, v súčasnosti sú na predaj...Matheus Fernandes?!
2020-11-19 11:42:29
Hlavne by sme sa mali zbavit Griezmanna, ktoreho okolie svojimi vyjadreniami robi okolo timu poriadne dusnu atmosferu. A samozrejme hlavne preto ze mu to u nas nejde.