Veľa sa popísalo o tom, že Pedri bol na testoch v Reale Madrid, ale Los Blancos dospeli k záveru, že nebol dostatočne dobrý na to, aby ho kúpili. José Manuel Díaz, jeden z tých, ktorí sú v Reale zodpovedný za skauting a výchovu mladých hráčov, v rozhovore pre Cadena SER priblížil, ako sa veci majú.

"V týždni od 5. februára 2018 napadlo v Madride veľa snehu. V pondelok sa nedalo trénovať, v utorok a štvrtok sa trénovalo len málo, pretože mužstvo cadete hralo v stredu priateľský zápas, v ktorom vzhľadom na protokol nemohli hrať tí hráči, ktorí boli v klube na testoch. Po sotva dvoch krátkych tréningoch sa zistilo, že počas tak krátkeho času nebolo možné prijať rozhodnutie. Vedeli sme, že ak by Pedri nezostal v Reale, podpísal by zmluvu s Las Palmas," povedal predstaviteľ Realu Madrid.

"Vtedy nedošlo k žiadnemu zmätku v súvislosti s týmto rozhodnutím. Ani neviem, čo sa vlastne stalo teraz. V súčasnosti nikto nepochybuje o potenciáli tohto hráča, ale rozhodnutia je potrebné prijímať na základe toho, čo vidíte v danom momente. To, čo Pedri ukázal na spomínaných dvoch tréningoch v netypických podmienkach, nebolo dostačujúce. Rozhodnutia sú prijímané spoločne a na prijatie tohto konkrétneho sme nemali dostatok času, pretože Las Palmas čakalo. Ja som bol v Krasnodare spolu s juvenil A a tie testy som nevidel. Neviem, kto presne prijal rozhodnutie, ale určite to nebola jedna osoba," uviedol Díaz.

"Samozrejme, že sa objaví aj hnev, pretože každý chce svoju prácu robiť čo najlepšie. Niekedy sa to však stane, tak ako v tomto prípade. Opačné to bolo v prípade Marca Asensia. Predstavitelia každého klubu prijímajú spoločné rozhodnutia a ak hráč neskôr niečo dosiahne, má to väčšie následky. Neviem, či Real teraz bolí fakt, že Pedri hrá v Barcelone, ale klub má právo dozvedieť sa, čo sa naozaj stalo. Odvážim sa povedať, že ide o jeden prípad z tisíc. Talent tohto hráča v Las Palmas explodoval tak rýchlo, že jeho etapa v mládežníckych kategóriách neexistuje, hneď postúpil do prvého tímu. Športový riaditeľ ho ponúkol rôznym klubom, aj Realu či Manchestru City. Bral ho prvý klub, ktorý zaplatil," dodal.

zdroj: Cadena SER
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.