Tréner Atlética Madrid odpovedal na otázky novinárov na tlačovej konferencii pred zápasom  s Barcelonou. Ten je na programe už dnes o 21:00 večer.

Zlyhali počas reprezentačnej prestávky bezpečnostné protokoly?

"Nie som osoba, ktorá má kompetencie sa vyjadrovať k tejto téme. Ak ide o nakazených koronavírusom, sme súčasťou spoločnosti a môže sa to stať každému hráčovi. Budeme musieť využiť iných hráčov a čakať na návrat Luisa Suareza a Lucasa Torreiru. Sme v situácii, ktorá sa za súčasných okolností môže stať každému."

Je vhodný okamih, aby ste porazili Barcelonu v lige?

"Každý zápas je šancou na víťazstvo, aj tento. Pokúsime sa vytvoriť si príležitosti, aby sme Barcelone narobili problémy a vnútili jej svoj herný štýl. Je to mužstvo, ktoré má mnohých skúsených hráčov, ktoré podporujú mladí. Bude to náročný zápas, ale pokúsime sa konečne poraziť Barcelonu v lige."

Koke má za sebou dobrú reprezentačnú prestávku.

"Nepochybne je to kľúčový hráč pre taktiku a potreby mužstva. Od obdobia karantény sa stal ešte lepším. Je rýchly, dokáže bleskurýchlo prihrávať, je to vidieť aj v reprezentácii. V súčasnej forme môže dosiahnuť všetko, čo chce."

Má Diego Costa šancu zahrať v základnej zostave?

"Samozrejme, že áno. Vrátil sa do tréningu a cíti sa dobre, je pripravený hrať a bude jedným z kandidátov na účasť v základnej jedenástke."

Má forma Griezmanna niečo spoločné so vzťahmi s Messim?

"Antoine je môj priateľ a nebolo by vhodné vyjadrovať sa k jeho situácii v Barcelone. Otázky tohto typu by mali byť smerované na Ronalda Koemana."

Ako dôležitý je návrat Yannicka Carrasca?

"Carrasco je v dobrej forme, tak ako ostatní hráči. Nemohol hrať niekoľko týždňov, posledných sedem dní už pracoval normálne a na krídle bude predstavovať konkurenciu. Môže zahrať Saul, Lemar alebo Yannick."

Ako sa Barcelona zmenila v priebehu sezón?

"Barcelona je vždy rovnaká. Zdá sa mi, že tréner chce využiť najväčšie prednosti hráčov. Ide o rýchlosť odberu lopty, taktické rozostavenie, skúsenosti hráčov, ktorí tam hrajú oddávna. Hráči ako Piqué, Busquets, Messi a Ter Stegen sú piliermi tímu a snažia sa ho dostať späť do starých koľají."

Môže byť João Felix v Altéticu niekým ako Messi v Barcelone?

"Hovoríme o Joãovi, z ktorého sa stane João. Všetko robí na svoj vlastný účet. Neustále sa rozvíja a dáva nám dôvody na optimizmus."

Čo je najsilnejšou stránkou Barcelony? Môžu mať posledné udalosti vplyv na hráčov?

"Jej hráči dokážu strieľať góly. Veci mimo trávnik sú nepodstatné, počíta sa len to, čo sa stane na ihrisku."

zdroj: marca.com as.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2020-11-21 11:19:22
Snáď Barca dnes toto oslabenie naplno využije a odíde s 3 bodmi. Ale bude to veľmi náročný zápas.