Clement Lenglet má za sebou tlačovú konferenciu pred zajtrajším zápasom Ligy Majstrov na pôde Dynama Kyjev. Vyjadril sa napríklad k zraneniu Gerarda Piquého, problémom v defenzívnej línii či slabému začiatku sezóny v podaní Barcelony.

[Marc Brau, Barça TV] Ak zajtra vyhráte, zabezpečíte si postup do osemfinále Ligy Majstrov. Ako je pre vás víťazstvo dôležité? Dodalo by vám sebadôveru?

"Z pohľadu postupu ide o dôležitý zápas. Chceme vyhrať, pretože sme prehrali posledný zápas, takže nám záleží na tom, aby sme sa zlepšili. Pred nami je veľa zápasov, teraz môžeme využiť rotáciu a niektorým hráčom dopriať oddych."

[Helena Condis, Cadena COPE] V súčasnosti si jediným zdravým stopérom v prvom tíme. Je kúpa nového stopéra nevyhnutná?

"Je to trochu dôsledok smoly. Geri bol silno zasiahnutý a utrpel zranenie, ktoré ho vyradí z hry na dlho. V otázke prestupov nerozhodujem o tom, či je to možné. Ja som dostupný a našťastie som úplne zdravý. Chcem pomáhať tímu."

[Carles Ruiperez, La Vanguardia] V posledných 9. zápasoch ste inkasovali 8 gólov. Musíte sa v obrane zlepšiť?

"Musíme byť agresívnejší a lepšie zvládať niektoré momenty v zápasoch, pretože často dostávame góly v dôležitých momentoch. Musíme to zlepšiť, pretože vieme, že niektoré pasáže sú dôležité. Gól inkasovaný od Atlética na konci prvého polčasu bol kľúčový. Je to práca celého mužstva, nielen obrany, všetci musíme byť ešte lepší."

[Francesc Latorre, TV3] Cítite sa po prechode na 4-2-3-1 menej istí v obrane? Je jednoduchšie brániť v rozostavení 4-3-3 alebo 4-4-2?

"Nemyslím si, že by to bola otázka rozostavenia, na začiatku sezóny sme vyhrali dva zápasy bez inkasovaného gólu. Neskôr sme začali robiť chyby. Všetci sa musíme zlepšiť a byť istejší."

[ESPN Brasil] De Jong hral už niekoľko krát v strede obrany. Trénuje aj na tréningoch na tejto pozícii?

"Závisí to od toho, čo robíme na tréningu a akých obrancov máme dostupných. Teraz je možné, že Frenkie nám pomôže na tejto pozícii. Nie je však na to zvyknutý, je to skôr otázka toho, aby nám pomohol a nie aby menil pozíciu. Keď sú všetci zdraví, Frenkie trénuje v záložnej formácii."

[Alba Cabrera, Culemania] Cítiš sa pohodlne a sebavedomo, keď je s tebou v obrane Frenkie?

"Frenkie má skvelé technické aj fyzické danosti. Môže si poradiť v strede obrany a keď hrá tam, robí to dobre. Necítim sa zle, keď s ním hrám."

[Diana Velazco, „10 del Barca”] Keď sa pozrieme na štatistiky, vidíme, že Barcelona nabehá vždy menej ako súper. Prečo to tak je?

"Je to dosť subjektívna téma, v mnohých zápasoch sme behali veľa, napríklad proti Juventusu. Často máme loptu, kvôli čomu nebeháme až toľko ako súper, ale beháme inak. Pracujeme však na tom."

[Bernat Aguilar, Nacional.cat] Cítiš sa počas Piquého neprítomnosti dostatočne silný na to, aby si sa stal lídrom obrany v Barcelone?

"Predovšetkým chcem povedať, že Piquého absencia má na nás veľmi veľký vplyv, je to pre nás veľmi dôležitý hráč. Tréner rozhodne, kto bude hrať, ale na túto otázku nemôžem veľmi odpovedať. Som však dostupný a cítim sa pripravený, aby som pomáhal mužstvu a dával zo seba všetko. Som tu už vyše dvoch rokov a lepšie chápem, ako funguje tento klub."

[Sergi Niñou, RKB] Môžete získať titul aj napriek zlému začiatku sezóny?

"Samozrejme, že áno. Pred nami je veľa zápasov a bodov, ktoré je možné získať. Tento začiatok bol ťažký, chýbajú nám body, ale ešte veľa ich je pred nami. Nemôžeme sa vzdať, sme profesionáli, bola by to neúcta voči všetkým ľuďom pracujúcim v klube a voči fanúšikom pred televízormi, ktorí teraz nemôžu prísť na štadión. Musíme sa pokúsiť zmeniť našu situáciu a vyhrať čo najviac zápasov."

[Vavel] Predtým si hral už aj ako polopravý centrálny obranca. Cítiš sa na to, aby si hrával na tejto pozícii aj častejšie?

"Môžem to urobiť, hoci to nie je moja typická pozícia. Vtedy musím byť postavený trochu inak, aj vyvážanie lopty je iné. Urobím to však bez problémov a s veľkou chuťou. Mám už o niečo väčšie skúsenosti a viem, ako to urobiť čo najlepšie."

zdroj: fcbarca.com
foto: facebook

Diskusia

8 komentáre
2020-11-23 14:42:37
Napríklad tak, že chytíme Ramosa v 16 ke za dres a natiahneme mu ho až po tribúnu!
2020-11-23 14:44:39
By mě zajímalo, jak dlouho ještě budu číst, musíme se zlepšit :D rád bych už spíš, zlepšili jsme se, tvrdá práce jde vidět! :D Aspoň, že si ten Lenglet snížil plat, pač ikdyby hrál za zápas 10 minut, tak tam vždy smrdí nějakej zákrok na penaltu..