Zranenie Gerard Piquého sa nakoniec ukázalo byť vážne, hoci klub neinformoval ako dlho bude obranca mimo hru. Médiá v každom prípade píšu o minimálne trojmesačnej absencii a môže z toho byť pokojne aj pol roka. Barcelona teraz čaká na rozhodnutie hráča, aby následne začala pracovať na prestupe Érica Garcíu.

Katalánsky denník Mundo Deportivo sa odvoláva na zdroje z klubu, ktoré hovoria, že Barcelona o čase návratu vo vyhlásení o zdravotnom stave Gerarda Piquého neinformovala preto, lebo Piquého čaká ešte jedna konzultácia s Dr. Ramonom Cugatom, ktorý sa špecializuje na úrazy kolena a ktorý nedávno operoval Ansu Fatiho. Ak v prípade Gerarda Piquého nebude nutná operácia, jeho rehabilitácia potrvá 3-4 mesiace. V opačnom prípade by pauzoval minimálne pol roka a sezóna by sa pre neho skončila. Špecialisti, ktorých kontaktoval denník Mundo Deportivo, tvrdia, že operácia sa odporúča aj v tom prípade, ak došlo len k natrhnutiu krížneho väzu. To by však výrazne skomplikovalo už bez tak zlý stav v obrane.

Barcelona chcela na začiatku januára oznámiť dohodu o prestupe s Éricom Garcíom a následne začať rokovať s Manchestrom City o príchode hráča za symbolickú prestupovú sumu. Angličania však nemajú v záujme zúčastniť sa týchto rokovaní a trvajú na predchádzajúcich podmienkach transferu. Katalánci musia v januári predať jedného alebo viacerých hráčov, aby mali vôbec nejaké financie na prestupy. Piquého zranenie v každom prípade znamená, že príchod nového stopéra na Camp Nou je jednoducho nevyhnutný. V tomto aspekte sa začalo spomínať meno Ezequiela Garaya. Sport tvrdí, že ani hosťovanie jedného stopéra do konca sezóny nemusí vyriešiť problémy Barcelony v defenzíve v prípade, ak by Piqué podstúpil operáciu.

Medzičasom si Blaugranas musia minimálne do konca decembra poradiť ako bez Piquého, tak aj Sergiho Roberta. Jedinou možnosťou, ako v súčasnosti posilniť káder Barcelony, je kúpiť nejakého hráča bez klubu. Nie je však jasné, či by Katalánci našli vhodnú možnosť na zodpovedajúcej hernej úrovni.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es
foto: twitter

Diskusia

8 komentáre
2020-11-23 22:19:32
Ezequiel Garay ma 34r, nema klub a od februara nehral pre zranenie. :)
2020-11-23 22:32:54
Zas Garay ako dočasne riešenie co sa tyka zaplaty na pol roka alebo ten rok by nebol zlý skúsený je ma síce svoj vek ale zas svoj štandard hral vo svojich kluboch vždy a plus zadarmo do FCB by neprišiel na 5 rokov ale max na 2 roky a to by stačilo zarobiť na ňom by sa už nedalo a bolo by to zbytočne skúšať ale aspoň Garcia by mohol prísť zadarmenko lebo City keď vie aká je situácia v obrane bude sa snažiť vyciciat co najviac money treba sa na to pozrieť aj takto Garay by bol "záplata" do príchodu Erica Garciu