FC Barcelona pred niekoľkými dňami oficiálne informovala o zranení kolena v prípade Gerarda Piquého. V tom čase ale nebolo známe, pre aký typ liečby sa stopér rozhodne. Dnes médiá uvádzajú, že Piqué nechce absolvovať operáciu. Dá prednosť konzervatívnej liečbe, čo je mierne riskantnejšie, ale existuje šanca, že sa na trávniky vráti ešte v prebiehajúcej sezóne.

Piqué sa rozhodol, že operáciu neabsolvuje. Odborníci takúto možnosť označili za najlepšiu v prípade liečby predného krížneho väzu. Ak by prebehla operácia, stopér by vynechal 6-8 mesiacov, čím by sa pre neho súčasná sezóna skončila. Piquému v tomto veku tak dlhá prestávka od futbalu určite nepomôže, keďže je jasné, že hrá jednu zo svojich posledných sezón na Camp Nou. Catalunya Radio informuje, že obranca je aj preto naklonený konzervatívnej liečbe a postupovať bude v súlade s nariadením lekárskej služby FC Barcelona. Táto liečba so sebou nesie vyššie riziko, ale na druhej strane by sa Piqué mohol objaviť na trávnikoch ešte v prebiehajúcom ročníku. L'Esportiu tvrdí, že takéto rozhodnutie sa môže ukázať ako účinné.

Piqué sa podľa informácií Catalunya Radio stretol včera s Dr. Ramonom Cugatom a neskôr prijal rozhodnutie neabsolvovať operáciu. Nie je však jasné, aký názor mu prezentoval slávny chirurg. Na základe informácií médií už Piqué začal s liečbou a využíva všetky prostriedky k tomu, aby rehabilitáciu urýchlil. Piqué dúfa, že sa mu podarí vrátiť do futbalového kolotoča už o 4 mesiace.

Situácia v obrane Barcelony je v každom prípade mimoriadne zložitá. Aj keby sa Piqué vrátil v priebehu jarnej časti sezóny, v najbližších mesiacoch má Koeman k dispozícii len Clementa Lengleta a Ronalda Arauja. Samuel Umtiti je stále mimo hru, hoci už normálne trénuje s tímom. Tréner Blaugranas sa však môže spoľahnúť na stopérov z rezervy - Minguezu, Ramosa Minga a Comasa.

zdroj: catalunya radio mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2020-11-26 12:39:16
Má 33 takže budúcnosť nie je dôležitá, ak skončí ako Umtiti nič sa nestane
2020-11-26 12:47:06
No ked vidim hru Lengleta, tak by som skusil kludne i dalsich z B-cka, lebo mozno ani nebudu horsi od neho. :)