Prinášame vám ranný prehľad španielskych športových novín. O čom píšu Mundo Deportivo, Sport, L'Esportiu, Marca a AS? Čítajte nižšie.

"Plač kvôli mne, Argentína" - kilometrové zástupy ľudí sa lúčia s Maradonom s bolesťou a vášňou. Fotografie, ktoré pobúrili celú krajinu - pracovníci pohrebníctva sa fotili s mŕtvolou Maradonu. Koeman si upraví plat. Výhra Granady, ktorá je jednou nohou už v osemfinále Európskej ligy. Rousaud: "Pracujeme na Neymarovi a máme aj iný špičkový prestup."

"Svetový smútok" - smrť Diega Maradonu viedla k manifestáciám po celom svete a množstvo ľudí si pripomínalo jeho osobu. Tisíce ľudí sa objavili v Barcelone, v Buenos Aires až milión. Z Casa Rosada museli odniesť rakvu z obáv pred incidentmi. Koeman chváli Barcelonu B a dáva jej viac minút. "Deň, keď Maradona povýšil Messiho," stĺpček Veroniky Brunatti. Rousaud sľubuje, že sa pokúsi o návrat Neymara. Carlos Sainz ašpiruje na štvrté miesto.

"Rozlúčka so cťou" - viac ako milión Argentínčanov sa rozlúčilo s Maradonom v Casa Rosada, sídle argentínskeho prezidenta. Barcelona porazila Kiel a Kevin Moller opäť odohral fantastický zápas. Katalánsko bude mať halovú sezónu v ľahkej atletike. Povrch z MS 1995 bude nainštalovaný v Palau Sant Jordi alebo Vilafranca de Penedes. Espanyol podľahol Leganés. V posledných troch zápasoch získal len jeden bod a už nie je v pozícii priameho postupujúceho do Primera. Emili Rousaud potvrdil, že pracuje na návrate Neymara na Camp Nou. Barcelona chce vyhrať na palubovke posledného klubu Asvel Villeurbanne.

"Odišiel od všetkých" - fanúšikovia River a Boca nechali rivalitu stranou. Štadión Neapola ponesie meno Maradonu. Tisíce fanúšikovia zaplavili Casa Rosada. S Diegom sa lúčili ako s vládcom krajiny. Neapol zložil hold legende. Maradona už odpočíva na cintoríne v Bellavista. Zásahy polície, ranení a chaos charakterizoval včerajší náročný deň. Villarreal remizoval a stále nemá istý postup. Granada je neporazená a postup má na dosah ruky. Real Sociedad trpel a vybojoval cenný bod. Campazzo: "Mama mi vždy hovorila, aby som neodchádzal z Realu." Ramos, Modrić, Lucas a Nacho čakajú na predĺženie zmlúv. Juan de Dios Roman je vo vážnom stave.

"Bolesť a chaos" - Argentína sa lúči s Maradonom v Casa Rosada, čo sa nakoniec skončilo nepokojmi. Fanúšikovia sa pokúsili zaútočiť na sídlo vlády, keď sa dozvedeli, že sa nebudú môcť rozlúčiť s idolom. Juan de Dios Ramos je hospitalizovaný vo veľmi vážnom stave po mozgovej príhode.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.