Pedri oslávil 18. narodeniny a už v tomto mladom veku sa výkonmi dokázal prebiť medzi najlepších hráčov La Ligy na začiatku sezóny 2020/2021. Hráč Las Palmas sa k Barcelone pripojil len v lete, no svojou hrou očaril.

"Ešte pred narodením som patril Barcelone," povedal Pedri. V dokumente od katalánskeho klubu vysvetlil, že jeho starý otec založil oficiálny fanklub Barcelony v Tegueste, rodnom meste stredopoliara. V dokumente môžeme vidieť ako sa Pedri s bratom Ferom prechádzajú po Bajamar na Tenerife, kde strávili svoje detstvo predtým, než sa celá rodina presťahovala do susedného mesta Tegueste.

"V pobrežnom meste Bajamar som strávil veľmi šťastné obdobie môjho života," povedal Pedri. "Môj brat je pre mňa veľmi dôležitou osobou, pretože vždy stál pri mne a dal mi množstvo rád," uviedol Pedri. "Množstvo času sme spolu strávili na kúpalisku či na ihrisku," poznamenal Fer. Jeho rodičia v Tequeste stále prevádzkujú bar.

"Tunajší ľudia sú veľmi pokojní, to platí aj na ihrisku a práve to veľmi podporuje šport," vysvetlil Pedriho otec. Je to práve rodina, ktorá tvorí rozhodujúcu časť tohto dokumentu, ktorý má približne 40 minút. V dokumente sa objavia aj Pedriho tréneri od jeho prvých hráčskych rokov až po príchod do Las Palmas.

"Videl som ho trénovať, keď mal 9 rokov a prvý obraz, ktorý sa mi utvoril, je, že ide o iného futbalistu," a "Nikdy som nevidel hráča ako on," uviedli bývalí tréner Pedriho. Mladý futbalista svojimi výkonmi prekvapil aj po prestupe do Barcelony, kde si v takom mladom veku hneď od začiatku pôsobenia na Camp Nou dokázal vybojovať miesto v základnej zostave prvého tímu Ronalda Koemana. Doteraz si zahral v 11. zápasoch, z toho v 6. prípadoch sa objavil v základe.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

2 komentáre
2020-11-27 10:44:12
Niekedy zase nemusi az tak prehanat :DDD
2020-11-27 17:49:50
Tie vlastnícke práva korporácií sú niekedy ako z dôb otrokárstva.