Ansu Fati a Pedri González patria medzi objavy minulej a súčasnej sezóny. Klub do nich vkladá veľké nádeje do budúcnosti a skvelé výkony mladíkov majú za následok aj to, že sa zaradili medzi päticu najhodnotnejších futbalistov do 19 rokov.

V rankingu, ktorý pripravil portál Transfermarket, vedie Ansu Fati s trhovou hodnotou 80 miliónov eur. Za ním je Eduardo Camavinga z Rennes s hodnotou 50 miliónov eur. Pedri sa umiestnil na tretej priečke spolu s Giovanim Reynom z Borussie Dortmund. Obaja majú hodnotu po 30 miliónov eur.

Zaujímavosťou je, že všetci spomenutí hráči len nedávno oslávili 18. narodeniny. Pedri, Camavinga a Reyna sa narodili v novembri a Fati 31. októbra. Prvú päticu najhodnotnejších hráčov uzatvára Jude Bellingham, taktiež hráč Dortmundu. Mladík sa narodil v roku 2003 a je teda o rok mladší ako chalani, ktorí sú v rebríčku vyššie. Zdá sa, že Barcelona a Borussia Dortmund majú vo svojom kádri veľmi perspektívnych hráčov. Kým dvojica z Camp Nou má hodnotu 110 miliónov eur, duo z Nemecka 57 miliónov.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2020-11-27 17:45:46
Žeby konečne zvýšili hodnotu Pedrimu na transfermarkete. No už od leta som rozmýšľal ako dlho im to bude trvať. Neskutočné ako si vie Dortmund tie talenty nájsť a dať im šancu. Keby sme sa aj my vrátili radšej k tejto ceste namiesto veľkého utrácania, nákupy Pedriho a Trinca sú snáď toho znakom. Okrem Bellinghama a Reynu majú ešte Moukoka nehovoriac ešte o Haalandovi a Sanchovi. Čo sa týka Camavingu vedeli by ste si ho predstaviť vedľa de Jonga, alebo si myslíte, že sa to neoplatí, keďže možno sa zase vrátime k 4-3-3 a znova dostane šancu Puig?
2020-11-27 17:49:24
Je to co říct, když tu donedávna u nás řádil Valverde stěmasvejma stařečkama. La Masio díky za Fatiho díky tobě máme jednoho z nejtalentovanějších hráčů současnosti a to úplně zadarmo. Jen tak dál věřím, že brzy půjdou na horu i další v čele s Puigem.