FC Barcelona sa k Quiquemu Setiénovi a jeho trénerskému štábu v momente prepustenia zachovala nevhodne. Eder Sarabia s ďalšou dvojicou trénerov pre pár dňami oficiálne ukončil zmluvu s katalánskym klubom, no Setién sa rozhodol súdiť a klub otvorene kritizoval.

"Barcelona mi nevyplatila náhradu škodu, nič mi neponúkla. Ani mi nezavolali, aby mi povedali, že ma prepustili," povedal Setién v rozhovore pre rozhlasovú stanicu Cadena COPE. Tréner tiež potvrdil, že sa rozhodol zažalovať klub z dôvodu neplnenia zmluvy, ale dodal, že urobil tak už pred mesiacom v požadovanom termíne. Setién nesúhlasí s výškou vyplatenej sumy, pretože je názoru, že nie je taká, ako bolo dohodnuté.

Bývalý tréner Barcelony k záležitosti nechcel už nič viac doplniť, no Eder Sarabia ako jeho vtedajší asistent sa pokúsil zhodnotiť situáciu: "Je zrejmé, že klub je v znepokojivej situácii, je to jasne viditeľné a má to priamy vplyv na športové výkony. Vždy sa verí, že interne môžete pomôcť vyriešiť to, ale pre nás, aj napriek tomu, že sme zo seba dali maximum, to bolo nemožné," dodal.

zdroj: Cadena COPE
foto: facebook

Diskusia

7 komentáre
2020-12-01 10:57:47
Ernesto sa aspoň vzdal svojich finančných nárokov po tom, keď ho prepustili, pre dobro klubu. K tomu všetkému nám narozdiel od Quiqého zanechal 2 tituly v Lalige, víťazstvo v pohári a superpohári.
2020-12-01 11:03:09
Já bych řekl, že sice to Setienovi nešlo, ale otázka je, komu by to šlo, kdyby převzal v té situaci zdecimované a fyzicky slabé mužstvo po Valverdem. Kdyby například Koeman přebíral tým v létě od něj, tak si buďte jisty, že by mu hráči taky dělali problémy. Setién byl jakýmsi převozníkem, kterého jsme potřebovali. Na to konto bych byl rád, kdyby mu zaplatili co je třeba, angažmá u nás mu kariéru moc nevylepšilo, ne pouze jeho vinou.