Katalánci už zajtra odohrajú ďalší zápas Ligy Majstrov, tentokrát na pôde Ferencvárosu. Ronald Koeman sa môže rozhodnúť opäť pre rotáciu v zostave, keďže jeho zverenci majú istý postup do osemfinále Ligy Majstrov. V základnej zostave by nemal chýbať Ousmane Dembélé, ktorému Holanďan dávkuje minúty. Tréner si každopádne musí premyslieť zloženie defenzívnej línie.

Koeman na začiatku sezóny váhal s využívaním rotácie, ale teraz, vzhľadom na nabitý kalendár a rastúci počet zranení v kádri, zmenil názor a snaží sa deliť minúty medzi svojich hráčov. Správnosť tejto cesty potvrdil zápas s Dynamom Kyjev, v ktorom si zahralo množstvo nových hráčov, no Barcelona napriek tomu vysoko vyhrala. V zápase s Ferencvarosom môžeme opäť očakávať rozsiahlejšiu rotáciu v základnej jedenástke.

Jedna zo zmien bude nevyhnutná. Zranenie Clementa Lengleta nie je vážne, no zajtra sa na trávniku neukáže. To, že si zahrá Oscar Mingueza je takmer isté a pre mladíka pôjde o tretí zápas v rade. Novým stopérskym partnerom mladíka sa môže stať jeho bývalý spoluhráč z Barcelony B - v prípade Ronalda Arauja čakáme na to, či dostane zelenú od lekárov a či ho Koeman povolá na stretnutie. Druhou možnosťou je, že do obrany sa stiahne Frenkie de Jong, no Holanďanovi by padlo vhod trochu viac oddychu. Nemôžeme vylúčiť iné možnosti: Koeman môže dať šancu Juniorovi Firpovi.

V strede poľa by mohli od prvej minúty hrať Sergio Busquets s Miralemom Pjanićom. Prvý z menovaných sa v poslednom zápase s Osasunou objavil na trávniku v druhom polčase, aby sa zahrial po návrate po zranení, no Bosniak celý zápas presedel na lavičke náhradníkov. Ak berieme do úvahy nízky počet odohraných minút v La Lige, bývalý hráč Juventusu by mal zajtra hrať od začiatku. Naposledy dostal šancu aj Carles Aleñá, ktorý sa postupne dostáva do tempa. Ak sa Koeman rozhodne pre rozostavenie s dvojicou pivotov a Minguezu presunie na pravú obranu, Aleñá má veľkú šancu ukázať sa na ihrisku. Menšie šance má Riqui Puig.

V základnej jedenástke sa pravdepodobne ocitne Ousmane Dembélé. Sport sa domnieva, že Dembélé chýbal v základe v posledných dvoch zápasoch preto, lebo trénerský štáb sa obáva o jeho zdravotný stav. Francúz mal po súboji s Atléticom Madrid problémy s ramenom. Koeman nechce riskovať a mladíkovi plánuje dávkovať minúty, ale zajtra by sa mal vrátiť do zostavy. Tréner si v prípade Dembélého cení jeho dribling a rýchlosť, vďaka čomu dokáže na ihrisku robiť rozdiel. Je ťažké predvídať, ktorí ďalší hráči doplnia útok. Nie je jasné, či sa na trávniku objaví Messi alebo mu tréner dopraje oddych. Pre Koemana môže byť lákavé otestovať dvojicu Griezmann - Braithwaite, keďže to funguje. Oddýchnuť by si však mohol Coutinho, ktorý v posledných dvoch zápasoch zahral od úvodu.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2020-12-01 10:58:44
Dufam ze sa opat porotuje nech sa mozme teraz viac opriet do ligy...
2020-12-01 11:02:45
Jelikož je postup jistý, tak bych rád viděl v základu Puiga a Konráda.