Prinášame vám ranný prehľad španielskych športových novín. O čom píšu Mundo Deportivo, Sport, L'Esportiu, Marca a AS? Čítajte nižšie.

"Od zlého k horšiemu" - Mundo Deportivo informuje, že veľmi fádny Real Madrid utrpel prehru na Ukrajine a hrozí mu vypadnutie z Ligy Majstrov. Los Blancos zahrajú o všetko s Borussiou Mönchengladbach, ktorá urobila Realu službu, keď prehrala s Interom. Denník píše o rotácii v Barcelone s cieľom zostať v plnej sile. Koeman v zápase s Ferencvarosom dopraje oddych Messimu, Ter Stegenovi a Coutinhovi. Barcelona sa v Budapešti opäť stretne s koreňmi Kubalu. Atlético si zahrá o postup v Salzburgu po remíze s Bayernom. Lopetegui a jeho Sevilla dnes zabojujú s Chelsea o vedenie v skupine aj napriek absenciám. Šampión Hamilton mal pozitívny výsledok testu na koronavírus.

"Totálna kríza" - Sport uvádza, že Real prehral na Ukrajine po ďalšom fatálnom zápase a v poslednom kole skupinovej fázy Ligy Majstrov môže aj vypadnúť. Noviny píšu, že Zidanov projekt vykazuje známky únavy a na Bernabeu už zvažujú prepustenie trénera, zatiaľ čo ten na rezignáciu nemyslí. Na vrchu titulky: Barcelona zahrá o potvrdenie prvého miesta v skupine bez Messiho. Koeman mu opäť doprial oddych a Lenglet sa stihol vyliečiť, aby dnes večer mohol nastúpiť. Remíza Atlética s Bayernom znamená, že Rojiblancos zahrajú o všetko proti Salzburgu. Sevilla chce byť prvá v skupine po súboji s Chelsea.

"Plán B 2.0" - L'Esportiu zdôrazňuje, že Koeman nechal v Barcelone Messiho, Coutinha aj Ter Stegena a do súboja s Ferencvárosom nastúpi s podobným tímom, ktorý vyhral v Kyjeve, teda zloženom z hráčov, ktorí nehrávajú pravidelne a mladíkov. Basketbalisti Girony vyhrali nad Rigou v Eurolige a basketbalisti Barcelony prehrali doma so skvelou Valenciou v lige ACB. Hamilton má koronavírus a vynechá GP Sakhir. Futsalová Barcelona sa v semifinále Kráľovského pohára nestretne s Industrias. Denník píše, že hádzanári Barcelony chcú urobiť veľký krok, teda vyhrať na palubovke Aalborgu. Real prehral so Šachťarom, ale v prípade víťazstva nad Borussiou môže v skupine skončiť aj prvý. Ale ak prehrá, môže skončiť posledný. Girona vyhrala v zápase s Mirandés po góle Mamadou v deň návratu Stuaniho. Espanyol cestuje do Cartageny s cieľom opäť získať vedenie v tabuľke.

"Kto ťa videl a kto ťa vidí" - Marca je názoru, že Real sa v zápase so Šachťarom opäť utopil, ale víťazstvo Interu znamená, že Los Blancos majú v poslednom zápase s Borussiou všetko vo vlastných rukách. Zverenci Zidana odohrali dobrý prvý polčas, ale zlý druhý. Utrpeli 5. prehru v 15. zápasoch tejto sezóny. Zidana sa to veľmi dotklo, ale na odchod z postu trénera nemyslí. Na vrchu titulky: Atlético si v zápase so Salzburgom zahrá o všetko. Mužstvo z Madridu malo proti Bayernu svoje šance, ale nakoniec len remizovalo. Barcelona sa bez Messiho pokúsi zabezpečiť si prvé miesto v skupine. Koeman umožní Messimu oddýchnuť si pred La Ligou. Sevillu čaká ďalšia výzva, aby ukončila skupinovú fázu na prvom mieste. Lampard ohlásil rotáciu v Chelsea. "Môj otec odišiel veľmi mladý, stále to neviem prijať," denník cituje fragment z rozhovoru s Maradonom Juniorom. Denník pripravil reportáž, v ktorej informoval, že 14,85% gólov v Španielsku padlo z pokutových kopov.

"Hraničná situácia" - AS informuje, že Real sa v Kyjeve po polčase zrútil. Inter však Real zachránil, pretože ak Real zvíťazí nad Borussiou, postúpi do osemfinále. Denník píše, že táto prehra sa Zidana veľmi dotkla. Atlético nevyužilo šancu na zdolanie Bayernu. Simeoneho zverenci boli lepší, ale v Salzburgu si zahrajú o všetko. Ďalší oddych pre Messiho a rezerva Barcelony zabojuje o vedenie v skupine. Sevilla zahrá o prvé miesto v skupine s Chelsea. Covid kazí koniec roka v prípade Hamiltona, ktorý mal pozitívny výsledok na koronavírus a v Sakhire bude chýbať, možno aj v Abú Zabí.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2020-12-02 11:51:56
Je mi luto hracov Gladbachu. V dalsom zapase naplno pocitia ako vyzera vykon rozhodcu ked reval musi vyhrat. Tipujem cervena + penalta v prospech revalu