FC Barcelona odohrala v Maďarsku veľmi vydarený zápas aj vo výrazne pozmenenej zostave a tentokrát si do štatistík pripísala výhru 3:0. Čo nám zápas priniesol?

Najlepšie: Góly Braithwaitea a Griezmanna

Barcelona dnes nemusela bojovať o víťazstvo za každú cenu, ale prvý polčas jasne ukázal, že zverenci Ronalda Koemana sa nechystajú zápas len tak pustiť. Veľmi dobre pracovali obe krídla a vzájomná spolupráca Dembélého s Albom umožnila potiahnuť niekoľko veľmi nebezpečných akcií. To, čo je v každom prípade podstatné, je efektivita útočníkov. Najprv sa presadil Griezmann po prihrávke Albu a následne akciu Dembélého zakončoval Braithwaite. Bez ohľadu na súpera, rýchlo strelené góly nastolia vývoj v zápase a efektivita v prvých akciách je mimoriadne dôležitá, ak Barcelona chce stále bojovať o víťazstvo v La Lige.

Najhoršie: Busquets a Trincão boli stratení

Po veľmi peknom víťazstve je niekedy ťažké hľadať nejaké negatíva, no trochu konštruktívnej kritiky nikdy neublíži. Sergio Busquets dnes odohral len 45 minút, no za svoj výkon si rozhodne nezaslúži pochvalu, keď neskoro vbiehal do množstva súbojov. Koeman ho radšej stiahol z diania. Trincão sa na druhej strane veľmi snažil, no pokazil takmer všetko, na čo siahol. Predviedol veľa chybných rozhodnutí a nevyužil ďalšiu šancu na to, aby sa ukázal. Nedokázal premeniť ani vyložené gólové príležitosti. Aj keď je nepravdepodobné, aby Busquets prišiel o dôveru trénera, Portugalčan môže po takomto zápase klesnúť v hierarchii.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2020-12-03 00:00:32
Bez Messiho sa na to dá pozerať aj keď sme hrali "iba" s Ferencvarosom ale dalo sa na to pozerať. Bola tam dynamika nabehy z kraja držanie lopty pressing. A na hráčoch ako Griezman je vidno že sú bez Messiho uvoľnejší. Ja neviem čím to je ale je to tak. Sme v štádiu obnovy kde sa to musí prekopať celé od základov a stále počúvam od všetkých kandidátov na prezidenta že Messi je kľúčový pre ich projekt pýtam sa prečo? Nepochybne je to najlepší hráč histórie nie len Barcelony ale asi aj sveta ale najlepší bol už nie je. Viem mnohí mi za to ponadávaju ale je to realita. Časy kedy si mohol dovoliť chodiť po ihrisku a dostať loptu raz za 5min a predribloval 4-5-6 hráčov a dal gól sú už preč. Je to pravda a kto tvrdí niečo iné klame sám seba. Leo hrá futbal 60tych rokoch. To je peší futbal. Dnes sme hrali oveľa rýchlejšie rýchlejšie išla lopta ale keď hrá Messi tak veľa akcii spomaľuje nechcem povedať že je brzda mužstva to určite nie stále si myslím že ma ešte čo ponúknuť ale myslím si že už by mal postupne nechávať priestor iným. Bolí to mňa bolí to zrejme každého cule ale to je prirodzený proces. Čas sa nedá zastaviť. S Messim končí éra najlepšej Barcelony histórie. Nikdy nebol podľa môjho názoru hráč s takým talentom ako Leo možno Maradona. Ďalší sa tak dlho nenarodi ak už sa tak dúfam že v La Masii. Nie je to hate na Lea neberte to tak. Napísal som len svoj názor ako to vidím ja.
2020-12-03 00:13:13
Spanielsky rozhodca a egocentrik Lahoz bol zase hviezdou zapasu, ked za herecky vykon v zapase Dortmund-Lazio udeloval penaltu a zobral timu od huby isty postup z prveho miesta.