FC Barcelona pokračuje v spanilej jazde v základnej skupine Ligy Majstrov, keď vyhrala aj svoj piaty zápas, tentokrát na pôde maďarského Ferencvarosu. O víťazstve 0:3 bolo rozhodnuté po pol hodinke hry a zvyšnú časť si hostia z Katalánska už postrážili. Zápas bavil najmä zo strany ofenzívneho trojlístka Griezmann-Dembélé-Braithwaite a známky sú nasledovné.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Neto - 6,6

Brazílčan vo včerajšom zápase nastúpil, aby si oddýchol Ter Stegen, ale nakoniec si mohol oddýchnuť aj on, keďže nemal takmer žiadnu prácu.

Dest - 6,8

V útočnej tretine ihriska bol veľmi nebezpečný vďaka svojmu driblingu a schopnosti posielať dobré centre do pokutového územia.

Mingueza - 6,7

Odchovanec La Masie odohral už tretí zápas v rade a opäť zahral lepšie, je na ňom badať rastúce sebavedomie. Barcelona s Minguezom na trávniku zatiaľ neinkasovala ani jeden gól.

Lenglet - 6,5

Francúzsky obranca nie je zo skla. Hoci sa v nedeľu zranil, v priebehu ultrarýchleho obdobia sa mu podarilo dať členok do poriadku a včera už pomohol mužstvu v obrane v období, kedy Koeman bojuje s nedostatkom stopérov.

Alba - 7,8

Na ľavej strane veľmi dobre spolupracoval s Dembélém, prihral Griezmannovi na prvý gól a prsty mal aj v druhom presnom zásahu. Koeman ho stiahol z diania po prvom polčase, aby si oddýchol.

Pjanić - 6,4

Vedel, čo s loptou a párkrát aj vystrelil na bránku súpera.

Busquets - 6,9

Odohral len prvý polčas po postupnom návrate po zranení.

Trincão - 6,3

V zápase ho v prvom polčase nebolo veľmi vidieť. Po prestávke síce ožil, ale jeho hre chýbala efektivita, často kazil.

Griezmann - 7,9

Nadviazal na špičkový výkon z víkendového zápasu proti Osasune. Aj v Maďarsku zahral výborne, strelil krásny gól pätičkou. Impozantný výkon.

Dembélé - 8,7

Na ľavej strane bol neustále nebezpečný, veľmi dobre spolupracoval s Albom. Pomohol vytvoriť dvojicu prvých gólov a neskôr bezpečne premenil pokutový kop. Aj v druhom polčase, ktorý bol pokojnejší, žiaril najviac. Ukázal nádherné sólo cez pol ihriska, škoda zakončenia do bočnej siete. Niekedy ho jednoducho nebolo možné ubrániť.

Braithwaite - 7,8

Strelil druhý gól Barcelony a pre mužstvo vybojoval pokutový kop. K mužstvu sa v podstate pripojil len počas uplynulého týždňa, keď ho Koeman začal do zápasov nasadzovať pravidelne - odohral 3 zápasy a strelil 4 góly.

Náhradníci

46' Firpo - 6,4

Na druhý polčas nahradil Albu, ale nemal taký vplyv na ofenzívu ako Jordi.

46' De Jong - 6,5

Zápas dohral na poste obrancu, aby Lengletovi doprial trochu oddychu.

65' Aleñá - 6,6

Možno bol trochu rozladený z toho, že sa neobjavil v základe, no Koeman ho na trávnik poslal v druhej polke a podal dobrý výkon na novej, hlbšej pozícii v strede poľa.

65' Puig - 6,7

Potiahol jeden protiútok, ktorý sa mal skončiť gólom a jednu výbornú šancu pripravil aj pre Dembélého.

80' De la Fuente - 6,2

Koeman doprial pár minút v zápase aj mladému Američanovi, pre ktorého to bolo len druhé vystúpenie v seniorskom tíme.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

3 komentáre
2020-12-03 10:13:29
Za mňa dobrý tímový výkon a zaslúžené víťazstvo. Výborne zahrala ľavá strana, Alba s Dembelém si skvelo rozumeli (im by som dal najvyššie známky). Veľmi dobre zahrala aj celá obrana, domácich sme takmer do ničoho nepustili a určite aj Grizzy s Braithwaitom.
Pjanič priemerný výkon, ale mne prišiel zo stredovej dvojice práve on ten lepší, takže som celkom prekvapený z jeho známky.
Slabé výkony Sergio a Trincao. Budem sa opakovať, ale Sergio sa do nového systému nehodí, keďže to nikdy nebol tvorivý hráč. To jeho posúvanie lopty na najbližšieho hráča nestačí a podľa mňa už ani smerom dozadu nie je taký dobrý, ako bol niekedy. Trincao je z našich mladíkov asi najslabší a je otázne, či má kvalitu, aby mohol byť súčasťou takého veľkého klubu (určite má aj dobré veci, ale zatiaľ má o tom nepresvedčil - ak nerátam zápas s Osasunou, tam zahral dobre).
Čo sa týka náhradníkov, tak Aleňa s Puigom naskočili slušne, ale myslím si, že na základ ešte nemajú. Každopádne by si však zaslúžili hrávať viac minút, to určite.
2020-12-03 11:15:11
Trincao veľa kazil, ale aspon sa dostával do nejakých situácii, ktoré by pri väčšej presnosti k niečomu viedli. Uňho sa dá vidieť aspoň potenciál, Busquets bol iba spomalený.
Rád som za Braithwaita, konečne sa rozbehol, ja som mu veril od začiatku.
Priznám sa, že som už vôbec neveril Dembelemu, ale je skvelé, že sa chytil.