Neymar zaskočil všetkých, keď včera uviedol, že už v budúcej sezóne by si rád opäť zahral s Leom Messim v jednom tíme. Niektorí jeho slová interpretujú ako túžbu vrátiť sa do Barcelony, ale väčšina médií špekuluje o snahe PSG podpísať Messiho. Katalánsky denník Mundo Deportivo dokonca spísal niekoľko argument, ktoré má PSG k dispozícii, aby presvedčil Messiho k príchodu do Parku Princov.

Lukratívna zmluva

Messi by v Paríži mohol dostať zmluvu podobnú tej, ktorú má platnú v Barcelone. Francúzi a Manchester City patri medzi hŕstku klubov, ktoré sú schopné ponúknuť Argentíncovi tak lukratívny kontrakt. Prezident PSG je pritom fanúšikom Lea Messiho, takže by určite nešetril, ak by sa mu naskytla príležitosť.

Dobré mužstvo

PSG je tohtoročným finalistom Ligy Majstrov. Má dobrých hráčov vo všetkých líniách, jeho dominancia vo Francúzsku je prakticky nespochybniteľná, no stále sníva o triumfe v Lige Majstrov. Podobne ako Messi, ktorý neskrýva sklamanie z posledných vystúpení Barcelony v tejto súťaži.

Kamarát Neymara a krajania

Prítomnosť Neymara v PSG je pre Messiho určite dodatočnou motiváciou k prestupu. Obaja majú medzi sebou veľmi dobrý vzťah aj napriek tomu, že Brazílčan pred časom opustil Camp Nou. Leo by sa po príchode do PSG mohol stretnúť aj so svojimi rodákmi Di Mariom, Paredesom či Icardim. Parades včera dokonca uviedol, že dúfa v Messiho príchod a všetci sa na to spoliehajú.

Fyzicky menej náročná liga

Ligue 1 je pre Messiho ideálna na ďalšie predĺženie kariéry. V porovnaní s Premier League je menej náročná a veľkokluby majú väčšiu kontrolu nad zápasmi, takže pre Argentínčana by bolo jednoduchšie hrať svoj futbal.

Kvalita života v Paríži

V Barcelone sa žije tak dobre ako len na málo miestach na svete, ale v tomto ohľade je atraktívny aj Paríž. Podnebie je tu oveľa príjemnejšie, než v daždivom Manchestri, Messiho deti by mali možnosť navštevovať kvalitné školy a kúzlo mesta by mohlo očariť aj Antonellu.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: facebook

Diskusia

8 komentáre
2020-12-03 21:31:19
Keby mal už odísť tak ja som za Paríž
2020-12-03 21:45:46
V PSG by to bolo zas len o nom alebo Neymarovi. Ti okrem Verrattiho nemaju poriadneho zaloznika a aj ten je casto zraneny.