Ronald Koeman je veľmi spokojný s výkonmi mladého obrancu Oscara Minguezu. Mladík sa ako núdzové riešenie vzhľadom na zranenia v kádri chytil svojej šance všetkými desiatimi.

Oscar Mingueza využíva minúty na trávniku v drese prvého tímu naplno. Gerard Piqué bude mužstvu chýbať celé mesiace, zranený bol Araujo či Umtiti a Koemanovi zostal k dispozícii len Lenglet. Musel tak siahnuť po posilu do rezervy a voľba padla na Minguezu, ktorý s prvým tímom trénoval nejaký ten čas. Mladík dostal príležitosť a príjemne prekvapil. Kým Barcelona pred časom považovala za nevyhnutné, aby počas zimy doplnila Koemanov káder o ďalšieho stopéra, po výkonoch Minguezu v posledných troch zápasoch už netrvá na nutnosti kúpy nového zadáka.

Katalánsky denník Sport píše, že Barcelona aktuálne seriózne zvažuje, že počas januára nového stopéra nepodpíše a to kvôli výborným výkonom Oscara Minguezu, s ktorým je Koeman nadmieru spokojný. Holanďan v každom prípade mladíka motivuje k ďalšej práci, aby sa aj naďalej zlepšoval.

Barcelona v posledných troch zápasoch s Minguezom na trávniku neinkasovala ani jeden gól, čo je veľmi pozitívne do ďalších bojov v sezóne. Dobrou správou je aj to, že Ronald Araujo a Samuel Umtiti už niekoľko dní trénujú s mužstvom a čoskoro sa vrátia do zápasového diania. V prípade, ak Koeman bude mať k dispozícii Lengleta, Umtitiho, Arauja a Minguezu, v januári nie je za potreby, aby klub zbytočne minul peniaze na príchod Érica Garcíu, keďže ten môže prísť v lete zadarmo.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2020-12-04 09:51:27
Osobne sa mi velmi paci jeho pristup v zápasoch..... Ano zatial sa hralo so,, slabsimi,, supermi....
Klub by sa konecne mohol uvedomit ze treba davat priestor mladym s akademie ktora je podla mna velmi kvalitna... A nie kupovat predražených hracov kolo 30tky....alebo takych ktory maju problem s adaptaciu na system barci..... Mlady su kvalitný len potrebuju herny cas,podporu, ked budu kukat len na zapasy z lavicky s prepacenim trt z nich bude.... Skoda ze klub si uvedomuje väčšinou ake talenty ma az ked je najhoršie.... Neprajem nic zle nikomu ale pique by sa tak skoro nemusle vratit nech maju priestor mlady... Nech je zdravý ale nech sa nevracia tak skoro.... Mlady maju vacsiu motivaciu podavat výkony ako stari co uz maju tolko za sebou odskakane....
Ideal.... Dest-araujo/mingueza-lenglet-alba..
2020-12-04 10:12:18
ozaj zatiaľ kvalitný hráč,držím palce