Pravý obranca FC Barcelona poskytol rozhovor pre agentúru Associated Press, v ktorom priblížil svoje prvé mesiace v Barcelone.

"Vôbec som nebol nervózny, bol som pripravený hrať a byť šťastný. Ak by som bol nervózny, nemal by chodiť do Barcelony. Je čas ukázať, na čo mám, pokúsiť sa dať zo seba maximum a pomáhať mužstvu."

"Nebola to ľahká voľba, ale Barcelona je klub mojich snov. Preto som si ju vybral. Videl som príležitosť. Barcelona mala niekoľko nových hráčov, Koeman ma chcel a pomyslel som si, že pre mňa mali dobrý plán. A teraz hrám a som veľmi šťastný. Musel som využiť šancu, pretože nie je známe, kedy by sa objavila opäť."

"Všetci noví hráči dobre zapadli. V posledných zápasoch sme získali nášho tímového ducha, hráme dobre a držíme loptu. Hráme tímovo, všetci bránia a všetci útočia. Myslím si, že sme na dobrej ceste."

"Počul som, že Messi môže odísť, ale neviem, čo je pravda a čo nie. Dúfam, že s ním budem môcť hrať ešte jednu dve sezóny, ale uvidíme. Všetci ho chcú v klube, ale je to jeho rozhodnutie."

"Jediným pozitívom toho, že na štadióne chýbajú fanúšikovia, je, že počujeme pokyny od trénera v priebehu zápasu. Na zaplnenom Camp Nou som ešte nehral. Chcel by som to zažiť."

"Sústredím sa len na mužstvo a zabezpečenie toho, aby sme vyhrali Ligu Majstrov. Všetky veci, ktoré sa dejú vôkol klubu, nie je mojou starosťou. Musím sa postarať o to, aby sa mi darilo na ihrisku."

zdroj: AP
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2020-12-05 11:04:24
Sergiño veľmi ti držím palce, nech posadíš nášho supergalaktického superuniverzála Róberta na lavičku. Ty máš presne to, čo jemu chyba: dravosť, chuť po úspechu a góloch, rýchlosť, výbornú techniku, výbornú podporu útoku a zvyknutý pressovať.
2020-12-05 11:09:14
Veľký talent a veľký sympaťák. Má pred sebou skvelú kariéru a myslím že do budúcna máme vystarané.. Teda ak sa niečo nepokazí ako je to u nás zvykom :-))