Ronald Koeman komentoval včerajší zápas s Cádizom pre BarçaTV a neskôr sa k prehre vyjadril aj na tlačovej konferencii.

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Góly po chybách Barcelony padali už v zápasoch s Alavésom či Atléticom a aj dnes. To má vplyv na ďalší priebeh zápasu. Môžeš vysvetliť, prečo sa to deje?

"Je ťažké to vysvetliť. Góly, o ktorých hovoríš, padli kvôli nedostatočnej koncentrácii. Dnes nám chýbala aj agresivita v momentoch, keď sme nemali loptu na nohe. To by mohol byť dôvod, ale nevysvetľuje to spôsob, akým sme inkasovali druhý gól."

[Marta Ramón, RAC1] Nedávno si povedal, že tieto decembrové zápasy budú rozhodujúce pre ďalšiu časť sezóny. Je La Liga po tejto prehre stratená?

"Toto je veľký krok späť, ktorý znižuje naše šance na konečný úspech. To sa musí povedať po zápase, ktorého výsledok je tak veľkým sklamaním. Ale musíme ho akceptovať a ísť ďalej. Strata 12 bodov na tak silné mužstvo ako Atlético je nepochybne obrovská. Ak sa nám nepodarí zlepšiť, najmä v zápasoch na výjazde, nemyslím si, že je potrebné k tomu ešte niečo dodať."

[Adrià Albets, Cadena SER] Hovoril si o koncentrácii na ihrisku. Je táto prehra vina hráčov či trénera?

"Nie, prehrávame a vyhráme spolu. Tréner zohráva dôležitú úlohu v kontexte konečného výsledku. Celá Barcelona dnes neodviedla dobrú prácu."

Prečo si sa rozhodol vystriedať Sergiña Desta?

"Bola to taktická zmena. Urobil som to, aby som mal na ihrisku ďalšieho útočníka. Sergiño je veľmi ofenzívnym hráčom a v útoku je nebezpečný, ale Trincão nám v tom momente mohol dať na krídle novú energiu."

Akým spôsobom je možné zlepšiť postoj tímu?

"Musíme analyzovať naše zápasy. Zdá sa mi, že dnes sme si vytvorili dostatok gólových príležitostí, ale brankár Cádizu zachytal výborne. Často sa stáva, že na výjazde inkasujeme ako prví. To skomplikuje situáciu, pretože súper potom bráni hlbšie a máme menej miesta na útočenie. Inkasujeme góly, ktoré mužstvá, ktoré som predtým trénoval, neinkasovali."

Čo vám chýbalo v dnešnom zápase?

"V prvom polčase sme nesplnili naše predzápasové pokyny. Ak by sme strelili gól, začalo by sa nám lepšie. V útoku sme hrali dobre a rozostavili sme sa správne, ale neviem vysvetliť druhý inkasovaný gól."

Čo môžeš povedať o chybe pri druhom góle Cádizu?

"Bol to náš aut, po ktorom sa lopta dostala pod nohy Negreda. Je to jasná chyba, takýmto spôsobom nemôžeme inkasovať. Začínali sme hrať lepšie, preto tento gól zamrzí ešte viac. Chýbala agresivita v obrane, v súbojoch jeden na jedného. Je to jedna z vecí, na ktorých budeme musieť zapracovať."

Spomínal si absenciu agresivity. Kde to bolo najviac viditeľné?

"Bolo to vidieť najmä v momentoch, keď sme nemali loptu. V takýchto situáciách je potrebné vedieť, akým spôsobom by sme mali útočiť na súpera a získať loptu. Vtedy je potrebné hrať oveľa fyzickejšie. Som z toho sklamaný."

Majú niektorí hráči problémy s angažovaním?

"Ak by sa niečo také stalo, hovoril by som o tom s hráčmi, nie s tlačou."

Čo je potrebné urobiť, aby bolo možné zvrátiť situáciu v La Lige?

"Musíme po celý čas pracovať a eliminovať chyby. Je pravda, že sme chceli vyhrať a pokračovať v dobrej sérii. Nepodarilo sa, ale stále máme pred sebou veľa zápasov. Musíme pokračovať v práci."

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2020-12-06 11:28:25
Ten Trincaao je zatiaľ pre mňa miernym sklamaním. Čakal som od neho viac. No ťažko sa hrá v tíme ktorý nemá celkovú hernú pohodu a nedarí sa
2020-12-06 11:29:47
Vůbec bych se nezlobil, kdyby v příštím zápase dostal prostor Araujo nebo klidně v nejbližší době Umtiti a Lenglet si sednul na pár týdnu na lavičku.