Ronald Koeman v zápase proti Levante opäť menil herný systém a Frenkiemu de Jongovi počas zápasu pripadla nová úloha. Podal pritom najlepší výkon v doterajšom priebehu sezóny.

Holandský tréner presunul De Jonga z pozície pivota trochu vyššie na pravú stranu do stredu poľa, hoci predtým tvrdil, že záložník by mal hrávať predovšetkým ako pivot, kde ho zvykol nasadzovať počas svojho pôsobenia v reprezentácii Holandska. Koemanovi sa táto zmena vyplatila a De Jong pomohol mužstvu s vysokým presingom a navyše stíhal vypomáhať v ofenzíve ako ďalší zástupca Blaugranas v šestnástke hostí.

Zatiaľ čo Barcelone v tejto sezóne chýbajú centrálni stredopoliari, De Jong predviedol na tejto pozícii veľmi dobrý výkon z celkového pohľadu, ale aj kvôli tomu, že Messimu prihral na rozhodujúci gól zápasu. Holanďan krásne zastavil akciu Levante, získal loptu pre mužstvo a poslal Messiho do rozhodujúcej šance zápasu.

Koeman potrebuje pomôcť tým hráčom, ktorým sa v tejto časti sezóny nedarí a jeho krajan by mohol zohrať dôležitú úlohu vo zvyšnej časti sezóny, ak sa mu podarí dostať do svojej najlepšej formy.

Tréner Barcelony využil víkendový zápas ako príležitosť na vyskúšanie niekoľkých taktických zmien a experimentov - Martín Braithwaite, jediný hrotový útočník v kádri Blaugranas - si proti Levante zahral ako ľavý krídelník.

Tento pokus však Koemanovi nevyšiel tak ako v skúška v prípade De Jonga, keďže Braithwaite na krídle nepredstavoval pre súpera žiadne nebezpečenstvo a v zápase sa neskôr opäť presunul na hrot útoku. Barcelona pritom zápas dohrala s piatimi obrancami, keďže Samuel Umtiti prišiel na posledné minúty miesto Griezmanna. Koeman radšej išiel na istotu, aby ubránil jednogólové vedenie a mužstvo získalo tri body, ktoré boli potrebné ako soľ.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

1 komentár
2020-12-15 20:35:09
Dočkam sa niekedy zálohy De Jong-Puig-Coutinho?