Tréner FC Barcelona po zápase s Realom Sociedad komentoval výhru svojich zverencov 2:1. Holanďan bol s výkonom svojich zverencov spokojný.

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Dnes v prvom polčase veľmi dobre fungoval presing proti silnému tímu, ale nemalo to vplyv na to, že mužstvo v druhom polčase prenechalo loptu Realu Sociedad?

"Bol to zatiaľ náš najlepší zápas. Vedeli sme, že súper sa rád drží pri lopte a bude ju chcieť od nás získať. Boli sme pripravení, sami sme využívali intenzívny presing. To určite ovplyvnilo silu v druhom polčase a Real Sociedad je k tomu skvelé mužstvo. Víťazstvo sme si však zaslúžili my."

[Marta Ramon, RAC1] Chcela by som sa spýtať na Pedriho vplyv na mužstvo v dnešnom zápase. Ako hodnotíš jeho hru?

"Mužstvo dnes zahralo veľmi dobre. V takýchto momentoch je možné oceniť jednotlivých hráčov, ale oceniť je potrebné aj kolektív, pretože hráči dobre reagovali, keď nemali loptu. Je to veľmi veľký krok napred, pretože sme porazili silného súpera. Prvý polčas bol náš najlepší v tejto sezóne."

[Adria Albets, Cadena SER] Tréner Realu Sociedad pred chvíľou povedal, že už dlho nevidel Barcelonu, ktorá hrala tak intenzívne a agresívne. Súhlasíš s tým? Čo tvoji hráči zmenili?

"Toto je zo strany Alguacila kompliment. Súhlasím, že v prvom polčase sme hrali veľmi dobre, ale nemôžem porovnávať našu hru s predchádzajúcimi sezónami. To je hra, ktorú očakávam. Nie vždy to vychádza, ale je to tak, že ak chceme počas zápasov dominovať, je potrebné hrať na intenzívny presing. Aj súper to dnes robil, bol to otvorený duel. Ak by sme v prvom polčase strelili viac gólov, v druhej časti by sme tak veľmi netrpeli. Museli sme sa však brániť, robili sme to a zaslúžili sme si vyhrať."

[Helena Condis, Cadena COPE] Leo Messi mal dnes viac slobody. Je síce pravda, že nestrelil gól, ale je práve toto hra, ktorú od neho očakávaš? Potrebuje Barcelona práve to?

"Toto od Messiho neočakávam, očakávam to od mužstva. Každý hráč má vplyv na hru. Nemať problémy vtedy, keď nemáme loptu. Dnes mužstvo zahralo dobre aj v defenzíve, Leo hral intenzívny presing, podobne ako ostatní hráči. Je dôležité to vždy ukázať."

[Víctor Lozano, Onda Cero] Čo si myslíš o stopérskej dvojici, ktorú dnes vytvorili Araujo a Mingueza? Zahrali dobre proti ťažkému súperovi. Budeme takéto situácie sledovať častejšie?

"Plne dôverujem mladým hráčom, ktorí sú v kádri. Ronald a Oscar odohrali skvelý zápas. Lenglet odohral veľký počet zápasov, potreboval si oddýchnuť, preto som vsadil na túto dvojicu, ktorá sa ukázala v dobrom svetle. Som s nimi spokojný."

[Josep Capel, RNE] Plynie rozdiel v priebehu prvého a druhého polčasu viac z únavy alebo kvôli hre Realu Sociedad? Ako dlho je možné udržať takúto intenzitu v priebehu zápasu?

"Myslím si, že sa tak udialo vzhľadom na súpera, ktorý mal väčšie držanie lopty, než v prvom polčase. Predtým sme mali svoje príležitosti a ak by sme ich využili, druhý polčas by bol jednoduchší. Ale Real nie je lídrom vďaka náhode, je to veľmi ťažký súper."

[Francesc Latorre, TV3] Je možné zachovať štýl z dnešného zápasu aj proti takým mužstvám ako Cádiz, ktoré nechcú otvorenú hru?

"Ten zápas bol úplne iný. Dnešný zápas bol otvorený, oba tímy chceli mať loptu a hrať na presing. Vďaka tomu je na ihrisku viac priestoru, než so súpermi, ktorí sa sústredia na obranu. Najdôležitejšie je však pokračovať v dobrej práci a využívaní intenzívneho presingu."

[Jordi Gil, Sport] Leo Messi po ostrom faule ležal dlhší čas na trávniku. Zároveň vyzeral, že je unavený. Bude na zápas s Valenciou pripravený?

"Dobre vieme, že kalendár je nabitý. V piatok uvidíme, ako sa cítia jednotliví hráči. Vtedy sa ukáže, kto bude môcť zahrať proti Valencii."

[Bruno Ballesté, Barça TV] Dáva Frenkie de Jong mužstvu viac, ak je v rozostavení 4-3-3 postavený vyššie alebo to záleží na konkrétnom zápase?

"Frenkie vie hrať ak je stiahnutý hlbšie, ale aj vtedy ak je vytiahnutý vyššie. Samozrejme, že chceme využiť jeho schopnosti v ofenzívnej hre. V posledných zápasoch sa snaží zapájať do útokov a v týchto momentoch zohrávať dôležitejšiu úlohu. Práve to Barcelona potrebuje."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2020-12-17 01:19:47
Skoda tech stridani. Griezzmann mel dohrat. Hral dobry zapas a jeho pomoc v obrane by se hodila. Trincao byl jalovy bohuzel. Busquets mel zlutou to chapu. Alespon Alena ukazal proc moc nehraje, zlaty Sergio. To uz radeji mohl zkusit toho Puiga.
2020-12-17 06:55:59
Myslím si, že keby Tonko strelil gól, ktorý by dala aj moja babka, tak druhý polčas by hneď vyzeral inak...

Tento moment nakopol Sociedad k väčšiemu tlaku a pressingu a vďaka za Ter Stegena, ktorý nás podržal v kritickom momente...

Avšak takéto "kritické" fázy zápasu ukazujú, na čom musíme ešte popracovať... Pretože sú momenty, kedy si vravím: "Čo do riti zabudli hrať futbal...?" Nevedia si poriadne prihrať a gól v našej sieti visí vo vzduchu...

V odvete proti Liverpoolu sme sa tak "spamätávali" celý zápas a nakoniec sme dostali 4 kúsky.