Tréner FC Barcelona sa k včerajšiemu zápasu vyjadril hneď po jeho skončení v rozhovore pre BarçaTV. Následnú tlačovú konferenciu si môžete prečítať na tomto odkaze.

Gratulujem k víťazstvu a dobrej hre Barcelony, najmä v prvom polčase.

"Áno, je to veľmi dôležité, predovšetkým konečný výsledok. Zaslúžili sme si vyhrať v tomto zápase nad týmto súperom, ktorý vedie ligu nie náhodne. Prvý polčas bol fantastický. Možno sme mali streliť viac gólov, ale v druhom polčase sme to mali ťažšie, preto je víťazstvo pre nás tak dôležité."

Jordi Alba povedal, že to bolo najlepších 45 minút zo strany Barcelony v tejto sezóne. Súhlasíš?

"Áno, súhlasím. Hrali sme dobrý presing, niekedy je to riskantné, ale Real dnes urobil to isté, bol to otvorený zápas. Išlo o náročné stretnutie, ale táto intenzita je pre nás kľúčová, aby sme boli úspešní."

Na predzápasovej tlačovej konferencii si povedal, že doteraz vám chýbalo to, aby ste dokázali zápas otočiť. Je táto výhra pre vás dôležitá?

"Samozrejme, že je veľmi dôležitá, pretože sme si nezaslúžili, aby sme inkasovali gól ako prví. Prvý polčas bol v našom podaní výborný, rýchlo sme vyrovnali a potom sme šli do vedenia. Druhý polčas bol iný, ale nezabúdajme, že sme hrali proti ťažkému súperovi. Intenzita a nasadenie hráčov dnes bolo dobré."

Po prehrách s Cádiz a Juventusom ste zareagovali, čo bolo nutné pre zlepšenie vašej situácie. Dnes ste porazili ťažkého súpera.

"Áno, tieto prehry boli pre nás ťažké, ale mužstvo zareagovalo dobre a dnes odohralo výborný zápas proti ťažkému súperovi. Zaslúžili sme si 3 body za intenzitu, vytvorené príležitosti a štýl."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2020-12-17 09:58:20
Treba potvrdiť v sobotu doma s nebezpečnou Valenciou a potom vyhrať aj dva zvyšné zápasy do konca roka a sme späť v hre. Včera chýbal Dembélé, do druhého polčasu žolík ako vyšitý.
2020-12-17 09:59:14
Ano, hrali sme dobre v prvom polčase. Ale pár rokov dozadu bol takýto výkon bežný štandard počas celého priebehu zápasu...nehovorím, že by sme takúto úroveň mali prezentovať každý jeden zápas, ale klub ako Barcelona by mal mávať takéto polčasy oveľa častejšie než raz za 12 zápasov.