Philippe Coutinho v posledných týždňoch prichádza o svoje postavenie v tíme a to predovšetkým kvôli dobrým výkonom zo strany Pedriho. Médiá v Španielsku tvrdia, že nie je vylúčené, že Brazílčan opustí Camp Nou už v januári. Jeho odchod môžu urýchliť finančné problémy klubu a vysoká mzda záložníka.

Coutinho sa na začiatku prebiehajúcej sezóny prezentoval veľmi nádejnými výkonmi. Človek mal dojem, že z Bayernu sa vrátil ako vymenený - bol fyzicky silnejší a oveľa sebavedomejší. V prvých piatich zápasoch strelil 2 góly a na ďalšie 2 prihral. Zdalo sa, že na Camp Nou mu svitá na lepšie časy, keďže Koeman ho vo svojom rozostavení 4-2-3-1 videl ako ideálneho hráča na pozíciu mediapunta. Neskôr sa však niečo zmenilo. Coutinho sa zranil, prišiel o niekoľko zápasov a tréner medzitým začal hľadať ideálnejšie rozostavenie pre mužstvo. Brazílčan začal hrávať na krídle, kde nie je schopný ukázať svoje prednosti. V posledných šiestich zápasoch strelil len jeden gól, no najmä už nemal taký vplyv na hru mužstva.

Medzičasom však Pedri začal získavať na dôležitosti. Dokonca aj v poslednom zápase s Realom Sociedad zažiaril a prezentoval ďalšie argumenty, prečo by sa mal stať hráčom základu. Aj to je jeden z dôvodov, prečo sa Barcelona zameriava na predaj Coutinha. Hlavnou príčinou je v každom prípade zlá finančná situácie v klube. Barcelona musí osekať výdavky a zvýšiť príjmy. Jednou z možností ako to urobiť, je predať Brazílčana, ktorý zarába 23 miliónov eur v hrubom za rok.

Médiá informujú o predajnej sume na úrovni 60 miliónov eur, ale v podmienkach, ktoré nastolila pandémia koronavírusu nebude žiadny klub chce veľmi riskovať. Na druhej strane je faktom, že len Messi, Griezmann a Ter Stegen zarábajú viac ako Brazílčan. Ide tak o hviezdneho hráča, ktorý však nemá v základnej jedenástke isté miesto. Aj to môže rozhodnúť o jeho predaji. K tomu na jeho pozícii môže v Barcelone hrávať hneď niekoľko hráčov. Koeman okrem toho chce v januári kúpiť Érica Garcíu a Memphisa Depaya.

zdroj: sport.es marca.com
foto: facebook

Diskusia

11 komentáre
2020-12-18 19:09:16
No konecne nejake zpenazenie pre nas zbytocneho hraca. Este par takych a ziskame pekne peniaze.
2020-12-18 19:18:53
Najzbitočnejši hráč v klube.Keď je na ihrisku Messi on tam nemá miesto.Jedine ak by rotoval s Messim.