Katalánci uzavreli rok 2020 zápasom s Eibarom. Výsledok 1:1 aj samotný herný prejav Blaugranas v podstate zosumarizoval celý tento katastrofálny kalendárny rok. Poďme teda na známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 6,2

Predviedol zákroky, ktoré sa od brankára jeho kvalít očakávajú. Za gól veľmi nemohol, situácie jeden na jedného sa chytajú ťažko. V zápase ukázal aj peknú rozohrávku.

Oscar Mingueza - 6,5

Potvrdil svoju všestrannosť, keď si zahral na kraji obrany, pritom zápas začínal v jej strede. Jediný odchovanec La Masie v základnej zostave.

Ronald Araujo - 6,3

Získal pre mužstvo penaltu, no následne zavinil jediný gól súpera, keď ako posledný hráč stratil loptu. V každom prípade je mentálne silný a dokázal odohrať dobrý zápas.

Clement Lenglet - 6,1

Nedohral celý zápas, keďže mužstvo naháňalo trojbodový zápis. Zdá sa však, že v súčasnosti je v hierarchii stopérov za Araujom a Minguezom.

Sergiño Dest - 5,7

Koeman ho vystriedal už po prvom polčase, keďže v útočnej tretine trávnika mu nevyšlo úplne nič.

Miralem Pjanić - 6

V zápase s Realom Valladolid predviedol výborný výkon, ale včera proti Eibaru sa nevedel dostať do hry.

Frenkie de Jong - 6

Po niekoľkých dobrých zápasoch sa tentokrát zdalo, že Holanďan urobil krok späť, hoci v druhom polčase zaznamenal niekoľko dobrých prihrávok.

Junior Firpo - 7,3

Darilo sa mu v útočnom priestore, pripravil gól Braithwaiteovi, ktorý bol nakoniec anulovaný a následne prihral na gól Dembélému, ktorý už platil. Veľmi dobre spolupracoval s Pedrim.

Pedri - 7

Najkreatívnejší hráč Barcelony. Ukázal brilantnú prihrávku na Dembélého, ktorý však vystrelil len priamo na brankára. Neskôr sám nepremenil dobrú šancu.

Antoine Griezmann - 5,9

Nahradil zraneného Messiho, ale nepodal požadovaný výkon. Po zmene strán sa trochu zlepšil, ale tréner ho po hodine hry stiahol z ihriska.

Martin Braithwaite - 5,5

Nepremenený pokutový kop ovplyvnil jeho výkon. Ak sa niečo také stane tak skoro, zápas je potom úplne iný. Strelil aj gól, ktorý bol anulovaný kvôli ofsajdu. Napriek tomu tvrdo pracoval, pre Coutinha vytvoril dobrú príležitosť.

Náhradníci

46' Dembélé - 7,7

Vplyv na zápas mal hneď po svojom príchode, keď sa dostal do dvoch šancí, ktoré ale nevyužil. Neskôr však predsa len skóroval a zabezpečil tímu aspoň bod.

66' Coutinho - 5,9

Do zápasu naskočil z lavičky, ale dlho sa na ihrisku neohrial, keďže sa nepríjemne zranil.

66' Trincão - 6

Chýbalo len veľmi málo, aby po skvelej individuálnej akcii v šestnástke strelil víťazný gól.

82' Busquets - 5,7

Odohral posledných 10 minút.

89' Puig - bez hodnotenia

Na trávnik sa dostal takmer v úplnom závere zápasu.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

4 komentáre
2020-12-30 10:59:24
Hodnotenie a komentáre mi prídu v niektorých prípadoch scestné. Určite by som nehodnotil až tak negatívne výkony Desta, De Jonga a Pjanića. Naopak za čo má preboha Griezmann 5,9 ?! Ten mal mat tak -2. Súhlasím, že Pedri bol najlepšií.
kluc Premium
2020-12-30 11:06:12
Firpo s Pedrim hráči zápasu tam neni o čom...ešte Pjanič hral v pohode si myslím...ostatní priemer až podpriemer...