José Luis Mendilibar po zápase s Barcelonou zdôraznil, že jeho mužstvo malo šťastie. Tréner na druhej strane ocenil prácu svojich zverencov a priznal, že remíza je pre neho ako víťazstvo.

Výsledok

"Konečne sme tu niečo získali. Je to bod, ktorý chutí ako víťazstvo. Zápas plynul veľmi rýchlo, rýchlejšie, než kedykoľvek predtým. Keď som sa pozrel na tabuľu, bol už nadstavený čas. Myslím si, že je to efekt tvrdej práce, šťastia a efektivity v situáciách, ktoré sme si vytvorili. Zo všetkého po trochu. Hráči veľa behali a dokázali pracovať. Mali sme šťastie s pokutovým kopom, ktorý Barcelona nepremenila. To nás oživilo, podobne ako to, že sme sa ujali vedenia. Mali sme šťastie, ktoré nám chýbalo predtým. Dnes odtiaľto odchádzame s dobrými pocitmi a získaným bodom. Pre naše hlavy je to veľmi dobré."

Barcelona

"Myslím si, že jej chýbal najlepší hráč sveta. Chýbal Messi a vždy, keď sme sem predtým prišli, nikto ho nebol schopný ubrániť od toho, aby strelil 2 góly. Dnes sme však toho súpera nemali. Vedeli sme, že sú skvelí, najlepší. Ale jeden z nich robí rozdiel a dnes tu nebol. Barcelona aj napriek tomu môže vyhrať všetko, má hráčov, aby to dokázala. Je pravda, že liga je vyrovnanejšia a Blaugranas ťažko získavajú body, aby majú hráčov, aby triumfovali vo všetkých súťažiach, v ktorých súperia."

Výjazdové zápasy

"Nasledujem štatistiky, ale vždy sa nám darilo doma a teraz je to opačne. So všetkými mužstvami sa deje niečo podobné. Futbal bez divákov je iný. Nie sme na to zvyknutí, nikto nie je. Zdá sa, že to bude také aj naďalej, takže si na to musíme zvyknúť. Musíme získavať body, aby sme sa udržali v lige a ak dosiahneme tento cieľ vďaka bodom z výjazdových zápasov, tak výborne."

5 striedaní

"Myslím si, že to zvýhodňuje veľké kluby. Počnúc trénerom, ktorý je v Barcelone lepší ako v Eibare. Rovnako aj hráči. S piatimi striedaniami sa vytráca pocit futbalu. Nepáči sa mi to. Objavuje sa priveľa myšlienok. Striedame, ak v niečo veríme a nie len preto, aby sme vystriedali 5 hráčov."

zdroj: marca.com as.com
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.