Tréner FC Barcelona bol na tlačovej konferencii po výhre nad Huescou spokojný s útočnou hrou svojho tímu a vyhlásil, že január môže byť pre Barcelonu dobrý.

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Ako hodnotíš dnešný zápas?

"Až na posledných 20 minút sme hrali veľmi dobre, pred bránkou súpera sme boli nebezpeční a to nie je jednoduché, ak súper hrá takto stiahnutý. Boli sme pokojní a trpezliví pri výmene strán, strelili sme pekný gól a mali sme niekoľko ďalších príležitostí. Chýbala nám trochu väčšia prevaha a v druhom polčase sa hra nevyvíjala rovnako. Pred koncom sme trpeli, Huesca sa pokúšala vytvárať si príležitosti pomocou centrov, ale dobre sme bránili. Ak však nevediete aspoň o dva góly, koncovky sú potom vždy nervózne."

[Marta Ramón, RAC1] Griezmann sa na trávnik dostal až v 80. minúte. Je to preto, lebo neveríš jeho streleckým schopnostiam?

"Verím v každého hráča v zostave. Ale ak do zápasu pošleme troch záložníkov, je tam miesto pre troch útočníkov. Keďže Leo a Ousmane hrali na krídlach, musel som si vybrať medzi Griezmannom a Braithwaiteom. Martín hral dobre, v takýchto zápasoch potrebujeme niekoho s takýmito vlastnosťami. Nechcem však hovoriť o absencii Griezmanna, pretože nás čaká ešte veľa zápasov a potrebujem všetkých hráčov."

[Adria Albets, Cadena SER] Mužstvo si vytvára množstvo šancí, ale má problémy s ich zakončovaním. Je to otázka sebadôvery, dá sa to nejako zlepšiť, vypracovať?

"Myslím si, že v tomto sa dokážeme zlepšiť. Som spokojný s Frenkieho gólom, pretože chcem, aby sa záložníci zapájali do ofenzívnych akcií a nabiehali do pokutového územia. Niekoľko príležitostí mal Pedri aj Ousmane. Samozrejme, že očakávam vyššiu efektivitu, pretože vyhrávanie zápasov bude vtedy jednoduchšie."

[Helena Condis, Cadena COPE] Dembélé dnes zahral veľmi dobre. Môže si byť s takouto hrou istý, že dostane miesto v základe?

"Takýto hráči nám chýbajú, o to viac, pretože sme prišli o Ansu Fatiho. Takýto hráči dávajú mužstvu nové možnosti, dokážu hrať jeden na jedného, môžu hrávať na krídlach. Preto je samozrejmé, že vpredu potrebujeme práve takýchto hráčov, vďaka ktorým má Leo viac priestoru na manévrovanie. Ak si Ousmane udrží formu a bude zdravý, bude mať veľa príležitostí hrať."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Pozvoľna sa končí prvá polovica sezóny. Ak budeme myslieť realisticky, bude Barcelona bojovať o ligový titul do samotného konca alebo sa bude sústrediť na Ligu Majstrov?

"Tento mesiac je veľmi dôležitý pre naše nádeje, pretože odohráme množstvo zápasov mimo Camp Nou a ak vyhráme, budeme môcť bojovať. Samozrejme, že všetko záleží aj od výsledkov našich súperov. Ak zakopnú, tak budeme mať šancu stiahnuť náskok. Predovšetkým však musíme vyhrávať naše zápasy."

[Jordi Gil, Sport] Pred zápasom si povedal, že mužstvo bude bojovať do samotného konca. Páčilo sa ti, čo tvoji hráči predviedli dnes?

"Áno, do zápasu sme vstúpili silní a koncentrovaní. To je základ, aký potrebujeme, pretože ak ho máme, vtedy sa nám hrá ľahšie. Musíme zlepšiť našu efektivitu. Myslím si, že začiatok roka bude pre nás dobrý."

[Xavi Lemus, TV3] Bude vzhľadom na problémy s efektivitou v útoku potrebné kúpiť hrotového útočníka už v januári?

"Nemusím opakovať opäť to isté. Od začiatku sezóny potrebujeme niekoho na túto pozíciu, aby sme posilnili konkurenciu v tíme a strieľali viac gólov. Je to dobrý nápad, ale záleží na mnohých okolnostiach."

[Bruno Ballesté, Barça TV] Barcelona dnes útočila väčšinou po ľavej strane a Dest sa miestami na tej pravej zdal osamotený. Potrebuje táto časť ihriska posily alebo má mužstvo hrávať častejšie po ľavej strane?

"Plán je taký, aby sa využívali obe strany. Veľa závisí od Messiho pozície. Ak sa nachádza v strede, bližšie k ľavej časti ihriska, Dest môže útočiť ako krídelník, pretože je toho schopný. Aj Frenkie môže vybiehať z Leovej pravej strany a vďaka tomu sa mu dnes podarilo streliť gól, o to nám išlo. Je potrebné správne vybiehať na pozície."

zdroj: BarcaTV
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2021-01-04 00:52:56
No 20 posledných minút ?? ale huesca ak by dala za tých posledných 20 minút gól a šancu na to mala sme vybavený remíza na svetea .. A škoda ze sa ho nikto nee opýtal na striedania
jirkam Premium
2021-01-04 02:29:24
Nejzajímavější na tomhle článku je, že on MYSLÍ