Messi len nedávno prekonal historický Pelého rekord v počte gólov nastrieľaných za jeden klub. Kým Pelé za Santos nastrieľal 643 gólov, Messi má za Barcelonu v štatistike 644 presných zásahov. Pelé mu k tomuto počinu verejne pogratuloval, no s odstupom krátkeho obdobia je najlepším strelcom v histórii opäť Pelé a Messimu na tento rekord stále chýba 447 gólov.

Santos totiž akýmsi spôsobom vyrátal, že Pelé v jeho drese počas svojej kariéry strelil až 1091 gólov a nie 643 ako pôvodne informovali médiá. Pelé na svojom Instagramovom profile po novom uvádza, že počas svojej kariéry nastrieľal dovedna 1283 gólov. Messi tak má čo robiť, aby ho prekonal, pritom pred časom mu sám Pelé gratuloval k prelomeniu rekordu:

"Keď tvoje srdce prekypuje láskou, je ťažké zmeniť svoju cestu. Rovnako ako ty, aj ja viem, aké je to milovať nosenie rovnakého dresu každý deň. Rovnako ako ty, aj ja viem, že nie je nič lepšie ako miesto, kde sa cítime doma. Gratulujem k tvojmu historickému rekordu, Messi. Ale predovšetkým ti gratulujem k tvojej nádhernej kariére v Barcelone. Príbehy ako tie naše, milujúc ten istý klub tak dlho, budú vo futbale bohužiaľ čoraz vzácnejšie. Veľmi ťa obdivujem."

zdroj: twitter caughtoffside instagram
foto: twitter

Diskusia

14 komentáre
2021-01-06 11:42:59
To je idiot senilni
2021-01-06 11:43:59
Je k smíchu celýmu světu :D Dobrý hráč, ale že není schopný překousnout, že Messi a CR7 jsou prostě lepší je směšný.