Pedriho pôsobivé výkony v Barcelone začínajú vyvolávať otázky týkajúce sa reprezentačnej budúcnosti. V lete sa totiž budú konať Majstrovstvá Európy a nie je vylúčené, že Luis Enrique môže mladíka začleniť do nominácie na najbližšie EURO.

Pedri sa vo včerajšom zápase na San Mamés opäť ukázal v skvele forme a nikto nespochybňuje to, že 18-ročný mladík pravidelne nastupuje v základnej zostave FC Barcelona. Bývalý hráč Las Palmas vyrovnával na 1:1 a neskôr si do štatistík pripísal šikovnú asistenciu na Messiho presný zásah. To, že už v prvých mesiacoch v drese Blaugranas dokáže tak výborne spolupracovať s najlepším hráčom v histórii, hovorí veľa o jeho kvalite a inštinkte. V zápase s Athletic zaznamenal 90% úspešnosť prihrávok, tri kľúčové prihrávky, vyhral 4 z 5 súbojov a stratil len 9 lôpt.

S každým ďalším dobrým zápasom zo strany mladého záložníka silnejú špekulácie o jeho možnom povolaní do seniorskej reprezentácie Španielska. Šanca existuje, pretože Luis Enrique rád využíva nové tváre, najmä mladých hráčov. V žiadnom momente sme nemali dojem, že káder Španielska je už uzatvorený a do konania európskeho šampionátu zostáva niekoľko mesiacov. Konkurencia je nepochybne vysoká, ale ak si Pedri udrží svoju formu a možno sa herne ešte zlepší, môže sa ocitnúť medzi kandidátmi na účasť na turnaji. Denník Sport informuje, že v Barcelone považujú za isté, že Pedri dostane šancu od Luisa Enriqueho. O to viac, že Lucho vie oceniť hráčov, ktorí sa dobre pohybujú bez lopty, tvrdo pracujúcich a okrem toho disponujúcich veľkým talentom. Bývalý tréner Blaugranas dáva šance mladej generácii, o čom svedčia minúty pre Ansu Fatiho, Ferrana Torresa, Daniho Olma či Adamu Traorého. Povolaný bol už aj Marc Cucurella.

Pedriho kariéra sa rozvíja mimoriadne rýchlym tempom. Pred rokom debutoval v reprezentácii Španielska do 19 rokov a v septembri uplynulého roku v tíme do 21 rokov. Teraz môže urobiť ďalší krok vpred. Španielov už v marci čakajú 3 reprezentačné zápasy - kvalifikácia na MS proti Grécku, Gruzínsku a Kosovu. Nie je vylúčené, že do niektorého z týchto zápasov zasiahne aj Pedri, ktorý by si pripísal debut v seniorskej reprezentácii.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

8 komentáre
2021-01-07 16:52:50
Podľa mna ma čas. Ale potešilo by ma keby ho tam nominoval
2021-01-07 17:03:25
Jednoznacne by mal ist, ved je momentalne druhy najlepsi hrac v Barcelone