Katalánsky denník Mundo Deportivo tvrdí, že Bayern Mníchov pripravuje ponuku pre Frenkie de Jonga. Bavori majú veľký záujem o kúpu mladého holandského záložníka, hoci ten do Barcelony prišiel len v lete 2019.

Katalánci prestup holandského mladíka uzatvorili ešte v januári 2019, keď sa s Ajaxom na transfere dohodli napriek veľkému záujmu zo strany či už PSG alebo Manchestru City. Barcelona vtedy za De Jonga zaplatila 75 miliónov eur a hráč na Camp Nou pricestoval po skončení sezóny. Prvý rok bol v podaní mladíka taký zahrievací, no v tomto roku po slabšom štarte sa v posledných týždňoch dostáva do formy, v akej ho fanúšikovia Blaugranas chcú vidieť.

Mundo Deportivo tvrdí, že Bayern chce využiť katastrofálnu finančnú situáciu katalánskeho klubu a zlákať De Jonga do svojich radov. Bayern mal o De Jonga záujem už skôr, ale nemal šťastie, pretože záložník si nakoniec vybral práve Blaugranas. Barcelona si je vedomá toho, že predstavitelia Bayernu sú v kontakte s agentom hráča, Ali Dursonom, a pripravujú ponuku na približne rovnakú sumu, za akú ho Barcelona kúpila z Ajaxu. De Jong má v súčasnosti odstupnú klauzulu vo výške 400 miliónov eur, takže je zrejmé, že ak Katalánci predaj odmietnu, Bayern môže na transfer zabudnúť.

zdroj: mundodeportivo.es ESPN
foto: youtube.com

Diskusia

8 komentáre
kluc Premium
2021-01-07 22:22:28
takže nič...ale je holanďan čo sním?
2021-01-07 22:33:39
A co takto Antoine Griezmann v priatelskom balicku za rovnaku sumu ako zaplatila Barca ani euro naviac, ked uz je ta katastrofalna sitiacia.