Nad budúcnosťou Lea Messiho visí otáznik a že Argentínec chcel opustiť Barcelonu, tak to nie je žiadne tajomstvo.

Kontrakt kapitána FC Barcelona je platný už len do 30. júna tohto roku, čo znamená, že po sezóne môže odísť zadarmo. V súčasnosti od 1. januára môže rokovať s inými klubmi. La Vanguardia medzičasom publikovala podrobnosti, týkajúce sa zatiaľ posledného predĺženia kontraktu Lea Messiho s katalánskou Barcelonou.

Messi posledné predĺžene zmluvy na Camp Nou podpísal v roku 2017. Čísla sú pritom astronomické. Barcelona navýšila Messimu plat na 100 miliónov eur ročne v hrubom a Argentínec k tomu dostal aj bonus vo výške 78 miliónov eur. Taktiež v hrubom. Bonus bol rozdelený na dve časti po 39 miliónov eur, hoci ich vyplatenie meškalo v niekoľkých prípadoch.

Prvý bonus bol Argentíncovi vyplatený len počas uplynulého júla. Druhú časť bonusu má kapitánovi Barcelony 'cicknúť' po skončení sezóny 2020/2021 - teda ide len o začiatok, pretože druhá časť bonusu je rozdelená do 8 platieb počas štyroch rokov. Messi si na úplné vyplatenie druhej časti bonusu bude musieť počkať do roku 2025. Ani hráč či jeho zástupcovia však proti takému splátkovému kalendáru neprotestovali.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

4 komentáre
2021-01-12 10:41:42
Vůbec se nedivím, že dostal takové peníze, protože když si uvědomíme, že pod Valverdem vyhrával titul v podstatě sám, kdy dával 40 gólů v lize a více jak 10-15 asistencí... Teď už by měl mít samozřejmě menší peníze, už jen kvůli koroně a jeho věku.
2021-01-12 11:00:01
Leo nezabudni ako sa k tebe klub zachoval v lete!