Prinášame vám ranný prehľad španielskych športových novín. O čom píšu Mundo Deportivo, Sport, L'Esportiu, Marca a AS? Čítajte nižšie.

"Éric: OK" - Mundo Deportivo informuje, že stopér príde už teraz. Manchester City znížil jeho cenu na 5 miliónov eur, ktoré budú vyplatené v nasledujúcej sezóne a v bonusoch. Hráč, ktorého žiadal Koeman, už súhlasil. "Koemanov superpohár," denník informuje, že Barcelona, ktorá má dobrú sériu, čelí Realu Sociedad, ktorému sa nedarí. Cieľom je zisk prvej trofeje v 'ére Ronalda'. Futbalistky Barcelony zahrajú v semifinále Španielskeho superpohára, ktoré je označované ako predčasné finále. Góly Correu a Saula v zápase so Sevillou upevnili Atléticu post lídra v lige.

"Hlad po trofeji" - Sport píše, že Barcelona ide naplno a zahrá v najsilnejšej zostave, aby porazila Real a dostala sa do prvého finále v tejto sezóne. Messi vyčnieva v tejto súťaži a v posledných rokoch má na konte 14 gólov. Na vrchu titulky: líder neslabne a zvýšil svoj náskok na čele. Denník píše, že Laporta žiada o stretnutie s Riadiacou komisiou a tlačí na to, aby sa voľby nepreložili. Futbalistky Barcelony sa pokúsia postúpiť do veľkého finále Španielskeho superpohára. Basketbalisti Barcelony nezakopli v zápase s posledným mužstvom Euroligy.

"Využite to dobre" - L'Esportiu uvádza, že Barcelona pristúpi k Španielskemu superpoháru s rešpektom voči semifinálovému súperovi, ale s vedomím, že cieľom je získať trofej a posilniť rastúci trend. Atlético porazilo Sevillu a má 7-bodový náskok pred Barcelonou, hoci odohralo o 2 zápasy menej. Denník píše, že Laporta nechce ani počuť o preložení volieb a ostatní kandidáti by takéto rozhodnutie pochopili. Futbalistky Barcelony chcú postúpiť do finále Superpohára. Musia poraziť Atlético a vo finále je zatiaľ Levante. Basketbalisti Barcelony porazili nervózny Khimki pred druhým zápasom v Moskve na palubovke lídra. Dáni budú obhajovať titul majstra sveta na turnaji v Egypte, ktorý sa bude konať bez účasti fanúšikov. Peterhansel a Cornejo sa priblížili k celkovému víťazstvu na Rely Dakar.

"Majster jesennej časti" - Marca píše, že góly Correu a Saula zahriali Atlético a zmrazili Sevillu počas najchladnejšieho večera, v priebehu ktorého bolo -7 stupňov. Majstrovské čísla Rojiblancos: získali 41 z 48. možných bodov, inkasovali len 6 gólov v 16. zápasoch. Simeone bol prostredníctvom IFFHS zvolený za najlepšieho trénera poslednej dekády. Na vrchu titulky: Real Sociedad a Barcelona v hre o prvú trofej. Denník píše, že Jović sa vráti do Frankfurtu na hosťovanie do konca sezóny bez možnosti na kúpu. Srb strávil na ihrisku 1014 minút v 32. zápasoch a strelil 2 góly. Abelardo sa po dvoch rokoch vracia do Alavésu, nahradí Machina. Egypt bude hostiť majstrovstvá sveta v hádzanej uprostred pandémie. USA a Česká republika sa zriekli účasti na turnaji kvôli vysokému počtu nakazených hráčov.

"Majster jesennej časti" - AS informuje, že Atlético rázne potvrdilo vedúcu pozíciu po prvej časti ligovej sezóny. O víťazstve nad Sevillou rozhodli góly Correu a Saula. Andalúzania dlho dominovali, ale zaznamenali len málo striel. Barcelona a Real Sociedad sú pred Španielskym superpohárom opatrní. Koeman vyhlásil, že favorit neexistuje. Zidana sa pokúsi získať svoju 12. trofej. "Jović je blízko Eintrachtu" - Real finišuje hosťovanie útočníka do júna. Denník informuje, že Moussa Dembélé je už v Madride a dnes absolvuje lekársku prehliadku. Ďalšia volebná vojna v Barcelone. Font chce odklad volieb, Laporta je proti. Abelardo nahradí Machina v Alavése a Pacheta vymení Míchela v Huesce.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2021-01-13 08:48:24
Načo garciu za 5m? Máme arauja, lengleta, mingueza, umtitiho, vráti sa pique.. 6 stopérov + todibo