Katalánsky denník Sport informuje, že Ronald Koeman a športové vedenie FC Barcelona naďalej považujú za potrebné posilniť defenzívu tímu už v januári. Preto majú v úmysle presvedčiť kandidátov na prezidenta, aby zmenili názor v prípade kúpy Érica Garcíu z Manchestru City. Transfer by samozrejme uľahčil predaj či hosťovanie v prípade jedného z hráčov Blaugranas.

Riadiaca komisia na včerajšom stretnutí s kandidátmi na prezidenta Laportom, Fontom a Freixom navrhla, aby Éric García prestúpil do Barcelony už v tomto zimnom prestupovom období. Na to, aby klub mohol dať transferu zelenú, všetci kandidáti sa na jeho príchode museli zhodnúť, no Laporta na rovinu povedal, že záležitosť je potrebné odložiť na leto, kedy hráč bude môcť prestúpiť zadarmo. Televízia TV3 informuje, že ak by sa Katalánci pokúsili získať hráča už teraz, museli by zaplatiť 8 miliónov eur.

Mundo Deportivo v každom prípade uvádza, že toto rozhodnutie veľmi sklamalo ako športové vedenie klubu, tak aj trénerský štáb, pretože García bol pripravený prestúpiť a Manchester City znížil svoje finančné požiadavky. Ramon Planes a Ronald Koeman si uvedomujú, že Barcelona sa nachádza v zložitej finančnej situácii, ale považujú za potrebné, aby sa posilnil post stopéra v prvom tíme. Ak berieme do úvahy zranenie v prípade Piquého, holandský tréner má k dispozícii Lengleta, ktorého forma nie je dobrá a mladíkov Arauja a Minguezu. Okrem nich je v kádri Umtiti, ktorý vzbudzuje pochybnosti zo zdravotného hľadiska.

Katalánsky denník Sport informuje, že Koeman a športové riaditeľstvo sa nechystajú len tak vzdať a svoje stanovisko opäť predloženia Riadiacej komisii, dokonca sa pokúsia presvedčiť kandidátov na prezidenta, aby zmenili svoj názor. Holanďan bol sklamaný, že rozhodnutie bolo prijaté tak rýchlo a chce sa stretnúť s kandidátmi, aby im vyjasnil situáciu. V súčasnosti to vyzerá tak, že Laporta a Freixa sú proti prestupu už teraz, zatiaľ čo Font je ochotný rokovať s Manchestrom. Športové riaditeľstvo by privítalo aj inú posilu na základe voľného prestupu či hosťovania, ktorého cena by bola nižšia a v tejto súvislosti ponúka na zváženia viacero možností.

Príchod Garcíu už v januári by bol schodnejší, ak by Barcelona zarobila financie na predaji niektorého hráča z kádra resp. by ušetrila na mzde v prípade hráča, ktorý by odišiel na hosťovanie. Takéto riešenie je však veľmi komplikované, hoci Sky Italia informuje, že Neapol začal s Barcelonou rokovania vo veci hosťovania Juniora Firpa. Madridský denník AS zas informoval, že o ľavého obrancu má záujem aj Granada.

zdroj: sport.es mundodeportivo.es TV3
foto: twitter

Diskusia

8 komentáre
Oli5 Premium
2021-01-16 14:23:21
Ale proč? Máte tam Araúja, Lengleta, Umtitiho, Minguezu a uzdraví se Pique. Hoď do vody Minguezu ať vidíme, jestli umí plavat a Garcíu přiveď po sezóně zadarmo... A jestli je to Koemanovi málo, tak v béčku čeká na šanci Comas
2021-01-16 14:29:50
len aby si to gacia nerozmyslel. je jasne, ze na vine su chybajuce financie a keby nebol covid, tak uz je u nas, ale urcite nebude nadseny, ze musi pol sezony presediet na lavicke namiesto toho, aby uz bol v barcelone a dostaval sance.