Prinášame vám ranný prehľad španielskych športových novín. O čom píšu Mundo Deportivo, Sport, L'Esportiu, Marca a AS? Čítajte nižšie.

"Superfinále" - Barcelona zabojuje o prvý titul v ére Koemana po roku bez trofejí. To, či nastúpi Messi, sa objasní na poslednú chvíľu. Tragédia na K2 - skúsený Sergi Mingote zomrel vo veku 49 rokov po páde počas zostupu na základňu. Futbalistky Atlética získali Superpohár po vražednom začiatku.

"Dnes môže byť veľký deň" - Barcelona zabojuje o prvý titul v sezóne a Messi je už zdravý. Koeman: "Výhra by nám ukázala, že sme na dobrej ceste." Marcelino: "Víťazstvo pre Athletic by bolo úžasné." Freixa: "Rezignovať z prestupu Érica Garcíu bolo zodpovedné." Koeman hovorí, že si poradí s tým, čo má. Mourinho varuje, že Balea 'vráti' do Realu. Zápas basketbalistov Barcelony bol preložený kvôli koronavírusu. Zomrel katalánsky horolezec Sergi Mingote.

"Posledný veľký hrdina" - Sergi Mingote zomrel pri páde počas prípravy na výstup na druhý najvyšší vrchol sveta. Je čas rozdávať radosť - Barcelona chce získať prvú trofej v sezóne a vo finále s Athletic bude zrejme môcť zahrať aj Messi. Girona vyradila Cádiz z pohára po dvoch góloch Valeru. Espanyol privíta Osasunu v rámci 1/16finále. Joventut prehral doma a Baxi Manresa vyhral s Unicaja. Sergio Lozano odhaduje, že kvôli zraneniu kolena si nezahrá niekoľko mesiacov.

"Sláva a dráma na K2" - Sergi Mingote zomrel pri páde počas zostupu zo slávnej hory. Španiel bol súčasťou skupiny pre 10 Šerpov, ktorí sa v zime dostali na vrchol. Výstup trval 15 hodín pri -55 stupňoch. Titul je zlato - pre majstra v Superpohári pôjde o bod zvratu v sezóne. Je otázne, či nastúpi aj Messi. Koeman: "Sám rozhodne, či bude hrať." Atlético sa vracia vo veľkom štýle - stalo sa majstrom Superpohára. Nádej sa volá Asensio - Marco je najlepšou správou Realu počas zlého začiatku v tomto roku. Primera Division trpí - Almería, Girona a Rayo vyradili z pohára kluby z najvyššej ligy.

"Sevilla má cenu" - Barcelona a Athletic chcú napraviť sezónu získaním Superpohára. Účasť Messiho v zápase je neistá do poslednej chvíle z dôvodu zdravotných problémov. 395 miliónov eur vyhodených na prestupy. Posily Realu za posledné 3 roky nepriniesli očakávané výsledky. Abelardov debut ako zo zlého sna. Alavés sa potopil v Almeríi, z pohára vypadli aj Cádiz a Elche. Futbalistky Atlética získali Španielsky superpohár po góloch Deyny a Ajary (2). Sergi Mingote zomrel pri páde na K2.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
Marian Premium
2021-01-17 10:07:52
RIP Sergi Mingote.