Riqui Puig doteraz nebol obľúbencom Ronalda Koemana. V semifinále Španielskeho superpohára s Realom Sociedad však 21-ročný záložník ukázal charakter, keď si vypýtal možnosť zahrať rozhodujúci pokutový kop. Odvaha môže mladému odchovancovi La Masie pomôcť k tomu, aby si naklonil priazeň trénera FC Barcelona na svoju stranu.

Koemana sa na Puiga pýtajú takmer na každej tlačovej konferencii. Novinári, podobne ako fanúšikovia, sa čudujú, prečo odchovanec Barcelony hrá tak málo. Tréner Blaugranas pritom nemá rád neustále otázky na adresu Puiga a pri jednej príležitosti dokonca naznačil, že Puig by sa na tréningoch mal viac snažiť. Je ťažké uveriť, že 21-ročný mladík neprejavuje dostatočné nasadenie, ale faktom je, že Koeman ho doteraz v zápasoch nevyužíval. Dovedna totiž odohral len 124 minút v 7. zápasoch.

To, ako sa však Riqui zachoval v semifinále Španielskeho superpohára, mu nakoniec možno pomôže k tomu, aby si získal dôveru Koemana. Holanďan pred penaltovým rozstrelom nominoval štyroch hráčov a potreboval ešte jedného na rozhodujúcu jedenástku. O slovo sa prihlásil Puig. Zo strany mladíka išlo nepochybne o odvážny krok, keďže si nedokázal zabezpečil ani miesto v základnej zostave a na kopačke mal zrazu postup mužstva do finále Španielskeho superpohára.

Puig však Kataláncov poslal do finále so svojou charakteristickou ľahkosťou a slobodou. Samotné premenenie pokutového kopu nemusí na Koemana urobiť žiadny dojem, ale mal by brať do úvahy skôr to, že Puig sa k tomuto kroku vôbec odhodlal, pretože na seba prevzal zodpovednosť. Holanďan už zdôraznil, že pre neho je veľmi dôležitý aj mentálny prístup hráčov. Môže to byť dôležité najmä teraz, keď Barcelona prechádza zložitou sezónou. Puig však ukázal veľkú osobnosť a že si verí. Aj napriek tomu, že hrá len zriedkavo, ak sa objaví na trávniku, vie na seba prevziať zodpovednosť a bez akýkoľvek komplexov vnesie oživenie do útočnej hry Blaugranas. Zostáva veriť, že Puig vďaka svojim schopnostiam a osobnosti nakoniec dokáže Koemana presvedčiť.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2021-01-17 13:39:44
Vždy když nastoupil hrál výborně, nechápu proč nedostává tolik příležitostí, ti kteří hrají dobře by měli dostávat více šanci a ne jak Griezmann hraju úplně na ho*no a stále hraje... nechápu toto
2021-01-17 14:02:48
Veľmi mu fandím,keby všetci v Barce boli tak snaživí a šikovní..