La Gazzetta dello Sport či ESPN dnes prinášajú informácie o tom, že AC Miláno sa zaujíma o dvoch hráčov FC Barcelona. Taliansky klub chce svoj káder doplniť o Samuela Umtitiho a Juniora Firpa.

Ľavý obranca by mal v Miláne nahradiť Thea Hernándeza, ktorý v súčasnosti Rossoneri chýba a na túto pozíciu musel byť presunutý Diogo Dalot. Pre Firpa by to bolo ideálne riešenie v snahe hrať častejšie, pretože v Barcelone sa nenachádza v plánoch Ronalda Koemana. Tréner Barcelony využil Firpa len v 10. zápasoch a dokopy odohral 351 minút. Čoskoro sa však do hry vráti Sergi Roberto a Firpo bude hrať ešte menej. ESPN informuje, že Barcelona by hráča najradšej predala, no Miláno preferuje hosťovanie. V hre je v každom prípade aj definitívny predaj do West Hamu. Katalánsky denník Mundo Deportivo píše, že ak Firpo z Barcelony skutočne odíde, v kádri prvého tímu ho môže nahradiť Alejandro Balde.

Miláno na druhej strane hľadá aj stopéra a na jeho prestupovom zozname sa nachádza Samuel Umtiti. Problémom môžu byť vysoké finančné zárobky Francúza na úrovni 6 miliónov eur ročne, podobne ako vysoké požiadavky katalánskeho klubu. K tomu tu máme situáciu s Éricom Garcíom, pretože ak stopér Manchestru City neposilní Barcelonu už v zime, tá sa nebude chcieť zbaviť Umtitiho za každú cenu. Miláno aj v prípade Umtitiho preferuje hosťovanie, no pre Kataláncov to nie je schodná cesta. Médiá v každom prípade informujú o tom, že Miláno môže čoskoro uzavrieť prestup Tomoriho z Chelsea, čo by Umtitimu uzavrelo cestu na San Siro.

zdroj: La Gazzetta dello Sport, ESPN
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2021-01-19 14:16:49
Ah shit, here we go again!
kluc Premium
2021-01-19 14:20:30
To AC Miláno by mohlo vyjsť, v lige sa im darí to by mohlo Umtitiho presvedčiť...