Joan Laporta poskytol rozhovor pre rádio Onda Cero, v ktorom hovoril o rôznych témach týkajúcich sa Barcelony.

Superpohár Španielska

"Athletic využil základy svojej hry. Rozhodca mohol urobiť o niečo viac. Pokiaľ ide o vylúčenie Messiho, ja by som mu červenú kartu neukázal."

Ronald Koeman

"Ide po vytýčenej ceste, možno je odvážny, vsadil na mladých hráčov. Mne sa to páči. Hra Barcelony však môže byť lepšie. Pokiaľ ide o systém, základ je rovnaký, ale dúfam, že dôjde k evolúcii. Takej evolúcii, ktorú uskutočnil Rijkaard. Pep Guardiola potom dosiahol dokonalosť. Dúfam, že Koeman uskutoční svoju evolúciu."

Messi, Puyol, Iniesta, Valdés...

"Sú hrdinami barcelonismo a pokiaľ bude možné zapojiť ich do projektu, malo by sa to urobiť. Aj Messiho by sme mali zapojiť v takej úlohe, v akej sa on sám bude cítiť komfortne."

Guardiola

"Nemôžem snívať, musím byť realista."

Preloženie volieb

"Myslím si, že pre Barcelonu to nie je dobré. Ak chceme, aby Leo zostal, Barcelona musí mať čo najrýchlejšie nového prezidenta a nové vedenie. Messiho je možné presvedčiť, myslím si, že chce zostať. Ešte som s ním nehovoril, pretože musíme mať istotu, že daný sľub sa bude dať dodržať. Urobíme všetko, čo je možné, aby zostal."

Politika

"Som nezávislý od politických, mediálnych a finančných skupín. Myslím si, že voľby mohli byť perfektne zorganizované, ale nebola vôľa to urobiť."

Superliga

"S Florentinom som nehovoril už dlhší čas a pokiaľ ide o Tebasa, snažím sa mať dobré vzťahy so všetkými. Vysvetlili nám, o čo ide. Je tam veľa neznámych a tienistých stránok, ale Superliga prinesie každému klubu 700-800 miliónov eur. Na druhej strane však národné ligy môžu stratiť. Počas prvých troch sezón by Superliga bola uzatvorená, potom by prišli postupy a zostupy. To súvisí so zmluvou na 7 rokov, ktoré kluby potom budú viazané. Existuje veľmi vysoká klauzula. Bude tam 18 klubov."

Transfery, tréner, športové riaditeľstvo, Xavi

"Prichádzame o šance, ktoré sa objavujú na trhu. Zdá sa, že Xavi je zviazaný s iným kandidátom. Viem, že myslím na návrat a na to, aby sa stal trénerom Barcelony. Jedného dňa ním určite bude a pripravuje sa na to. My máme trénera a ja viem, že informácie ktoré sa objavujú zvonku, nepomáhajú. Koeman má platnú zmluvu. Budem hovoriť so športovým riaditeľstvom, som pripravený na prijímanie rozhodnutí. Nebudem však hovoriť o menách."

zdroj: Onda Cero mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.