Zimné prestupové obdobie v roku 2021 prebieha v plnom prúde a médiá chrlia špekulácie týkajúce sa aj katalánskej Barcelony, ktorá však na prestupy nemá ani deravý groš. Pozrime sa bližšie na to, ako to z pohľadu Barcelony vyzerá na trhu dnes.

Éric García

Mundo Deportivo: Športové riaditeľstvo trvá na tom, že príchod Érica Garcíu je nutný už v januári. Počas dnešného stretnutia kandidátov na prezidenta s Carlesom Tusquetsom bude na pretrase aj táto téma. Silnou stránkou operácie môže byť to, že náklady na transfer by sa preniesli do budúcej sezóny a príchod Garcíu podporuje Víctor Font. Diskutovať sa môže aj o tom, aby si Barcelona zabezpečila príchod Garcíu už teraz, hoci nakoniec by prišiel počas leta. Barcelona sa tak vyhne tomu, aby stopéra zlákal iný klub, pretože je v hľadáčika napríklad PSG. Zdroje z prostredia hráča priznali, že možný je každý variant, hoci mladík chce prestúpiť na Camp Nou. Barcelona je presvedčená, že García v súčasnosti nepristúpi na žiadnu inú ponuku, ale uvedomuje si, že do júna sa toho môže veľa zmeniť.

Moises Llorens: García myslí len na hru v drese Blaugranas. S klubom má už všetko dohodnuté.

Leo Messi

BeIN Sports: Novinár Alexandre Ruiz informuje, že existuje kontakt medzi Messim a PSG. Myslím si, že je možné, že PSG bude schopný mať v kádri Neymara, Mbappeho a Messiho.

Nicolo Barella

La Gazzetta dello Sport: Barcelona sleduje Nicolu Barella z Interu. Katalánci si nemôžu dovoliť, aby transfer uzatvorili už teraz, ale na záležitosti budú pracovať v kontexte najbližšieho leta či zimy 2022.

Junior Firpo

Nicolo Schira: Miláno pracuje na hosťovaní obrancu s možnosťou kúpy. Vedú sa rozhovory s jeho agentom a Barcelona si hráča cení na 20 miliónov eur.

La Gazzetta dello Sport: Firpo je v hľadáčiku ďalšieho talianskeho klubu - Neapol by chcel obrancu získať už teraz v zime.

Sport: Odchod Firpa sa zdá byť komplikovaný vzhľadom na podmienky operácie, ktoré ponúklo Miláno (hosťovanie + možnosť kúpy) a športové záujmy Blaugranas. Katalánci nedostanú za Firpa očakávanú výšku financií, ušetria jedine na jeho plate. Koeman na druhej strane nie je zástancom odchodu hráča. Lepšiu ponuku ako Miláno vie predstaviť West Ham, ale pre Firpa je z pohľadu športového projektu nezaujímavá.

David Alaba

TV3: Oriol Domenech tvrdí, že Alaba pred 2-3 týždňami povedal svojmu agentovi, že v nasledujúcej sezóne bude hrávať buď za Real alebo Barcelonu. Agent hráča je v kontakte s Laportom a kandidát dúfa, že bude schopný presvedčiť ľavého obrancu k príchodu na Camp Nou.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es TV3 Cadena SER 
foto: facebook

Diskusia

3 komentáre
2021-01-20 13:21:34
Alaba jde do realu, ne? ?
2021-01-20 13:33:18
Dúfam že Firpo odíde. Nehráva takže to bude lepšie aj pre neho.