Madridský denník Marca dnes upriamuje pozornosť na Francisca Trincãa, ktorému sa v Barcelone nedarí podľa predstáv. Portugalčan doteraz v La Lige ani v jednom prípade nenastúpil v základnej zostave a jeho hra je skôr sklamaním.

Francisco Trincão stál Barcelonu 31 miliónov eur. Portugalčan bol kúpený v zime, ale do konca sezóny 2019/2020 zostal v Brage, kde patril medzi najlepších hráčov. Novinári v tomto hráčovi videli nástupcu Luisa Figa či Cristiana Ronalda. Zdalo sa, že po príchode na Camp Nou bude veľmi dobrou posilou na pravom krídle mužstva Ronalda Koemana.

Medzičasom sa sezóna dostala takmer do svojej polovice a Trincão v La Lige nezačal ani jeden zápas v základnej jedenástke. Trochu lepšie to je v Lige Majstrov, kde v základe nastúpil v troch zápasoch, ale len v zápase s Ferencvárosom odohral celých 90 minút. Portugalčan v tejto sezóne odohral dovedna 652 minút, počas ktorých zaznamenal len jednu asistenciu. Ak berieme do úvahy cenu, za akú ho Barcelona kúpila, jeho výkony môžeme považovať za veľké sklamanie.

Všetko poukazuje na to, že Trincão dostane šancu na hru od prvej minúty v zajtrajšom zápase Copa del Rey na pôde UE Cornellà. Pre Portugalčana to bude veľmi dôležité stretnutie, aby o svojich kvalitách mohol presvedčiť ako trénera, tak aj fanúšikov. Ak ho využije, bude môcť získať väčšiu sebadôveru. V inom prípade môžu fanúšikovia prísť o trpezlivosť, čo spôsobí, že bude ešte pod väčším tlakom.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

8 komentáre
2021-01-20 21:03:11
Priemerak ostane priemerakom. Dalsi skvely kauf byvaleho vedenia.
2021-01-20 21:24:21
Co sa deje s Trincaom?
Vsak nic, je to proste čaptak slaby