Pohárový zápas s Cornellà sa javí ako skvelá príležitosť pre hráčov, ktorí hrávajú málo, aby Koemanovi mohli ukázať svoje kvality. Pre Holanďana pôjde o prehliadku kádra a pre vyťažených hráčov zas možnosť na odpočinok. Hráči Barcelony B dúfajú na šancu zmerať si sily s tímom, ktorému čelili v Segunda División B.

Po intenzívnych bojoch v Španielskom superpohári potrebujú hráči základnej zostavy Blaugranas priestor na oddych, ale je zrejmé, že niektorí z nich si v dnešnom zápase Copa del Rey sadnú na lavičku náhradníkov. Na druhej strane je málo pravdepodobné, aby Ronald Koeman kompletne zmenil zloženie základnej zostavy, pretože v 1/16finále sa hrá len na jeden zápas, takže riziko vypadnutia je veľké a na rozsiahle experimenty nie je vhodná doba. O to viac, keď Cornellà v predchádzajúcom kole vyradila Atlético a iný treťoligista včera vyradil aj Real Madrid. Tréner Barcelony môže na zápas povolať 20 hráčov, z čoho len 6 hráčov môže pochádzať z rezervy.

Ako to v pohári býva zvykom, chytať by mal druhý brankár, teda v prípade Barcelony pôjde o Neta. Samozrejme, nie je jasné, ako k tejto otázke pristúpi Koeman, pretože ide o jeho prvý zápas v tejto súťaži v úlohe trénera Barcelony, ale očakáva sa, že dá šancu Brazílčanovi, ktorý počas januára chcel opustiť klub kvôli málo minútam na trávniku. Svoj posledný zápas odchytal ešte 2. decembra.

Test pre Umtitiho

Na pravej strane obrany bude s určitosťou chýbať Sergiño Dest, ktorý je zranený. Dá sa preto predpokladať, že šancu môže dostať Oscar Mingueza, pretože ani v rezerve klubu sa nenachádza vhodný hráč na tejto post. V strede obrany čaká test na Samuela Umtitiho, pre ktorého to môže byť druhý zápas od prvej minúty v tejto sezóne. Obranca sa pokúsi presvedčiť Ronalda Koemana o svojich kvalitách a potvrdiť pozitívne pocity po návrate na trávniky po zranení. Množstvo minút v nohách má Jordi Alba, ktorý by si mal oddýchnuť. Ľavý obranca nastúpil v základe v 12. z posledných 13. zápasov a len v troch prípadoch bol vystriedaný. V tejto situácii by bolo rozumné, ak by šancu dostal Junior Firpo, o ktorého má záujem niekoľko klubov.

Koľko odchovancov nastúpi v strede poľa?

V zálohe s určitosťou uvidíme Miralema Pjanića, ktorý v poslednom čase nehráva kvôli Busqetsovi a De Jongovi. Otázne je, kto z tejto dvojice zasadne na lavičku. Oddýchnuť by si v každom prípade mal veľmi využívaný Pedri. Mladík totiž nehral len v jednom zápase tejto sezóny. Zápas s Cornellà bude dokonalou príležitosťou pre Riquiho Puiga, aby o svojich kvalitách presvedčil trénera prvého tímu. Je málo pravdepodobné, že Koeman vymení oboch pivotov a dá šancu aj Matheusovi Fernandesovi od prvej minúty. Je možné, že vyššiu šancu hrať má aj Ilaix Moriba, ktorý v týchto dňoch oslávil 18 rokov a nastal čas, aby debutoval v Áčku Barcelony.

S určitosťou si oddýchne Leo Messi, ktorý je suspendovaný za červenú kartu zo zápasu s Athletic. Jeho miesto dnes večer by mal zaujať Francisco Trincão. Pre Portugalčana sa jedná o skvelú príležitosť, aby získať sebavedomie. Mladík potrebuje vylepšiť aj štatistiky, pretože v tejto sezóne prihral len na jeden gól. Nie je jasné, akú stratégiu zvolí Koeman pri zvyšných útočníkoch, hoci oddýchnuť by si mal aj Dembélé. Nie je vylúčené, že v zápase sa objaví Braithwaite a aj Griezmann.

Na svoju šancu čakajú aj mladí

Konrad de la Fuente čaká na minúty už dlhé obdobie, preto jeho šance nemôžeme podceňovať. Okrem mladého krídelníka s mužstvom trénuje Alex Collado, ktorý najčastejšie hráva z kraja ihriska, ale môže nastúpiť aj v strede. Jeho ďalšou výhodou je to, že mužstvo Cornellà pozná, pretože to bol práve on, kto strelil jediný gól vo víťaznom zápase Barcelony B nad Cornellà z decembra 2020. S mužstvom v poslednom čase trénujú Moriba a De la Fuente. Riqui Puig hral proti Cornellà už v troch prípadoch. To však nebude hlavný dôvod, prečo by mal dnes mladý záložník dostať príležitosť a proti Cornellà nastúpiť.

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.