FC Barcelona dokázala zvíťaziť v náročnom zápase na pôde Cornellà a postúpila v Copa del Rey do ďalšieho kola. Víťazstvo sa v každom prípade nerodilo ľahko a Blaugranas odohrali ďalšie predĺženie.

Najlepšie: Postup

Copa del Rey nepatrí medzi najdôležitejšie trofeje v sezóne. Nový formát však poukazuje na to, že získať túto trofej bude ešte náročnejšie, čo potvrdzuje aj to, že Atlético a Real v tejto sezóne už nepokračujú. Postup Barcelony tak teší o to viac. V hre sa však nachádza množstvo klubov, ktoré nebude jednoduché poraziť, no dá sa napísať, že favoritom na výhru v tomto turnaji sú zverenci Ronalda Koemana. V snahe získať tento titul by sa však z hry nemali automaticky vylúčiť mladí hráči ako Ilaix či Konrad, ktorí si vďaka výkonu na Cornellà zaslúžia ďalšie šance.

Najhoršie: Pokutové kopy

Víťazstvo je víťazstvo, ale hráči si za predĺženie s treťoligistom pochvalu nezaslúžia, pretože o postupe mali rozhodnúť už počas riadnej hracej doby. K dispozícii pritom mali dvojicu pokutových kopov. Je ťažké nesúhlasiť s názorom trénera Barcelony, ktorý na tlačovke po zápase povedal, že je ľahkovážne, aby hráči Barcelony počas zápasu nepremenili dve penalty. Proti motivovanému súperovi zo Segunda B je možné odohrať slabší zápas, ale je potrebné využiť ponúknuté príležitosti a rozhodnúť zápas tak rýchlo, ako je to len možné. Pjanić a Dembélé však súboj potiahli až do predĺženia.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

10 komentáre
2021-01-22 09:31:11
Dembele nepremenil,Pjanič nepremenil....,no čo?
ale keby nepremenil Griezmann...................................
2021-01-22 09:31:35
Hrajeme strašně špatne ,prakticky neni videt nahravka do behu ,hráč,který přijímá nahrávku ,se musí zastavit nebo vrátit pro ni.Tohle je hodně špatné,stále hrajeme pomalu a davame si to ve středu hřiště.Prakticky každý zisk balonu je degradován nahrávkou dozadu ,místo abychom soupeře přečíslili.To,že Suarez střílí goly víc než u nás ,je tím,že hraje uplně v jiném systemu ,kdy se nechodi pěšky do přehuštěného prostoru.Naopak hráči,kteří k nám přichází,přestože ve svých klubech hrali výborně,tak tady uvadají a nevědí co hrát.A to je způsobeno tím naším příšerným systémem tisice nahravek ve středu hřiště .A dokud se tohle nezmění ,tak se nepohneme