Zápas s Cornellà mal byť pre niektorých hráčov dokonalou príležitosťou na to, aby sa pred Ronaldom Koemanom ukázali v dobrom svetle. Spochybňovaní hráči mohli nabrať sebavedomie a chytiť lepší herný rytmus, no opak bol pravdou. Situácia väčšiny týchto hráčov zostava po pohárovom zápase bez zmeny.

Ronald Koeman nemohol byť po výhre svojho tímu nad Cornellà spokojný vzhľadom na výkony jeho zverencov. Mužstvo nedokázalo poraziť treťoligový tím v riadnom hracom čase a hralo ďalších 30 minút predĺženia navyše. Niekoľko hráčov Blaugranas svojim výkonom sklamalo. Jedine Ronald Araujo potvrdil svoj skvelý štandard, sľubný výkon sme videli zo strany debutujúceho Moribu a v bránke podal dobrý výkon Neto. Prehliadka kádra však pre holandského trénera nebola pozitívna a väčšina hráčov svoju situáciu v prvom tíme nezmení.

Francisco Trincão

Portugalčan sa po dlhej dobe objavil na trávniku v základnej zostave. Aj napriek tomu, že v La Lige nezasiahol len do troch zápasov, vo zvyšných zápasoch sa v mnohých prípadoch objavil len ako náhradník. Zápas s Cornellà bol pre neho skvelou príležitosťou na to, aby sa ukázal v dobrom svetle a opäť získal sebavedomie. Trincão však ani v takýchto podmienkach nebol schopný ukázať niečo zo svojho talentu. Je však ťažké očakávať, že by si mohol pomôcť získať pozíciu v tíme v zápasoch proti kvalitnejších súperom, keď to nedokázal ani v zápase s treťoligistom.

Junior Firpo

Tento obranca má len veľmi zriedkavo príležitosť nahradiť Jordi Albu a keď spomínanú príležitosť dostane, nedokáže zahrať na zodpovedajúcej úrovni. Rovnaké to bolo aj proti Cornellà. Firpo nedokázal nadviazať na zápas s Eibarom, v ktorom podal veľmi dobrý výkon. Firpo v tomto pohárovom zápase nebol presný (len 76% úspešných prihrávok) a jeho ofenzívne akcie nepriniesli takmer nič. O jeho situácii hovorí to, že klub ho môže poslať na hosťovanie ešte počas januára, hoci tréner okrem Jordiho Albu nemá v kádri na ľavý kraj obrany už nikoho.

Martín Braithwaite

Dán v zápase proti Cornellà pôsobil strateným dojmom, čo len zhoršilo jeho imidž v posledných týždňoch. Braithwaite mal problémy so zakončovaním akcií a nevynikal ani v spolupráci so spoluhráčmi. Nakoniec sa dokázal gólovo presadiť, ale celú akciu vypracoval Pedri - Braithwaiteovi stačilo doklepnúť loptu do prázdnej bránky. Hrá útočníka vyvoláva otázniky, pritom mnohí mali už predtým pochybnosti o tom, či jeho kvalita postačuje na pôsobenie na Camp Nou.

Miralem Pjanić

Zdá sa, že Bosniak sa s každým ďalším odohraným zápasom vzďaľuje od základnej zostavy. Ani v zápase s Cornellà nežiaril a okrem toho nepremenil pokutový kop. Pjanić do Barcelony prestúpil ako skúsený hráč, išlo o známe meno, ale z tohto pohľadu sa od neho očakávalo, že mužstvu pomôže ďaleko viac. Jeho doterajšie pôsobenie na Camp Nou je sklamaním. V Barcelone mal nahradiť Arthura, ale doteraz to neurobil. Zápas s Cornellà mu nepomohol v tom, aby si získal priazeň Ronalda Koemana.

Antoine Griezmann

Francúz nehral vyslovene zle, ale chýbalo mu niečo, čo sa vyžaduje od hráča za 120 miliónov eur. Griezmann musí byť v takýchto zápasoch rozhodujúcim hráčom Barcelony vzhľadom na to, na akú úlohu v tíme ašpiruje a kvôli tomu, čo od neho mužstvo potrebuje.

Clement Lenglet

Francúz hrá oproti uplynulej sezóne drasticky horšie. Počas Piquého absencie by mal byť lídrom obrany, no medzičasom sa ním stal Ronald Araujo. Pre Lengleta zápas s Cornellà nebol nijako zvlášť zlý, ale 25-ročný stopér ani nepresvedčil. Dopustil sa strát lopty v nebezpečných priestoroch a chýbala mu rozhodnosť. Okolnosti, za ktorých sa zápas s Cornellà hral, mu neumožnili zvýšiť si sebavedomie. V poslednom období nehrá presvedčivo a tento pohárový zápas tieto pochybnosti nerozptýlil.

Oscar Mingueza

Tento mladý obranca potvrdil, že jeho možnosti sú na pravom kraji obrany veľmi obmedzené. Na Arauja síce poslal jeden skvelý center, ale tu to končí. Mingueza však napriek tomu dostane priestor v zostave Ronalda Koemana aj v najbližších zápasoch, pretože tréner Barcelony má v súčasnosti zraneného ako Roberta, tak aj Desta. Pochybnosti o jeho hre na pravom kraji obrany však pretrvávajú.

Riqui Puig

Otázniky v tomto prípade nevyvoláva ani tak priamo výkon samotného hráča, ale to, že Ronald Koeman ho zo zápasu stiahol už po prvom polčase. To len potvrdzuje, že odchovanec La Masie sa nenachádza v plánoch trénera, hoci ten na tlačovke vysvetlil, že chcel zmeniť rozostavenie a záložník mal na konte žltú kartu. Koemanovi stačilo niekoľko stratených lôpt v prípade Puiga na to, aby z neho rezignoval. Puig bol pritom v ťažkých podmienkach proti Cornellà jedným z mála hráčov, ktorí sa snažili zrýchľovať akcie. Stred poľa po jeho odchode navyše prestal fungovať. Puig v každom prípade nerozptýlil pochybnosti o tom, či je schopný pravidelne hrávať v strede poľa Blaugranas. A je veľmi málo pravdepodobné, že Koeman mu v najbližšom období dá opäť šancu.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2021-01-23 12:54:44
Z vyššie menovaných hráčov by som okrem Minquezu a Lengleta všetkých predal. Lengleta by som ponechal len dovtedy kým sa nevylieči Pique a nekúpi sa kvalitný stopér (ten musí byť hlavne o 100% rýchlejší ako Lenglet).
2021-01-23 13:21:58
Mne sa nepozdava ze sa tono hodnoti podla ceny za ktoru bol kupeny. On nemal nikdy hodnotu 100 mil. Ale ak sa ma hodnotit podla prinosu pre muzstvo tak v poslednych zapasoch ma zaradenie do zakladu jeho vyznam.
Ps niesom jeho fanusik.