Katalánsky denník Mundo Deportivo vo svojom dnešnom vydaní informuje o tom, že Sergio Agüero a David Alaba boli ponúknutí Barcelone. Prísť by mohli počas letného prestupového obdobia v rámci voľného transferu. Pre klub sú tak schodnými možnosťami aj napriek nepriaznivej finančnej situácii na Camp Nou.

Barcelona vo svojom kádri potrebuje vystužiť predovšetkým defenzívu a hrot útoku a práve Alaba s Agüerom môžu predstavovať schodné riešenie. Od momentu odchodu Luisa Suareza majú Katalánci veľmi veľký problém s efektivitou a nutne potrebujú kvalitného hrotového útočníka. Štatistiky poukazujú na to, že Braithwaite za adekvátnu náhradu za Suareza nemôžeme považovať. Adekvátnou náhradou však môže byť 32-ročný Agüero.


"Alaba a Agüero na dosah" - Mundo Deportivo uvádza, že rakúskemu obrancovi a argentínskemu útočníkovi končia v júni zmluvy a môžu prísť zadarmo. V oboch prípadoch ich agenti kontaktovali kandidátov na prezidenta FC Barcelona, aby im ponúkli hráčov.


Laporta, Font aj Freixa, kandidáti na prezidenta FC Barcelona, tak od agentov spomenutých hráčov vedia, že ako Alaba, tak aj Agüero sú k dispozícii na prestup v lete. Obom totiž končí zmluva s Bayernom Mníchov resp. s Manchestrom City už 30. júna. Jediným problémov v tomto smere môžu byť ich platové požiadavky, ktoré klubová pokladnica na Camp Nou nemusí uniesť.

V prípade Alabu predovšetkým madridské médiá píšu, že Real Madrid sa hráčom už dohodol na prestupe a obranca by mal na Bernabéu zarábať približne 11 miliónov eur ročne. Týmto informáciám protirečia správy katalánskej tlače, ktorá tvrdí, že Alaba by chcel zarábať 8-9 miliónov eur ročne a zároveň, že s Realom Madrid nemá podpísané nič.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: facebook

Diskusia

7 komentáre
2021-01-23 13:24:12
Bolo by to dobré riešenie vzhľadom na našu fin. situáciu....dať im kontrakt na 2+1..
Keď rátame 10melko platy za rok....to je za 2roky 20melónov, čo si myslím, že vôbec nieje veľa ani za aguera ani za alabu (lord dán nás stál 18mega)...plus to sú mená dosť atraktívne na marketing....isto by som uvažoval nad ich podpísaním....lenže ja som neni prezident klubu a nehráme fifu, realita može byť celkom iná ??‍♂️
2021-01-23 13:36:10
Zamňa by boli obidvaja určite kvalitné posily to bez debaty. Ale finančné možnosti asi také niesú. A po druhé Aguerovi už ťahá na 33 a asi by to zase bolo len nejaké plátanie diery. Zamňa radšej investovať do niekoho mladšieho a vychovať si ho pre svoj systém. Alaba by bol super vie zahrať na viac pozíciách v obrane ale ten plat si nemôžeme dovoliť.