Ousmane Dembélé má s Barcelonou platnú zmluvu len do júna 2022, čo znamená, že Barcelona musí konať rýchlo. Pritom Francúz až v posledných týždňoch začína ukazovať svoju hodnotu v drese Blaugranas. Doteraz mu v tom bránili ťažké zranenia, no teraz sa stal dôležitou súčasťou plánov Ronalda Koemana.

Veľkou dilemou pre Barcelonu je zmluvná situácia v prípade Dembélého. Francúz má na Camp Nou platný kontrakt len do roku 2022. Barcelona sa teda pokúsi zabrániť tomu, aby hráč po skončení zmluvy odišiel zadarmo. To znamená, že počas najbližšieho leta s ním musí predĺžiť spoluprácu alebo ho predať. V prípade druhej možnosti je záujemcov dostatok. Katalánci o predaji či vyslaní Dembélého na hosťovanie uvažovali už počas uplynulého leta. V tom čase sa zotavil z ťažkého zranenia a záujem o jeho služby prejavil Manchester United. Koeman si Dembélém nebol istý a radšej by kúpil Memphisa Depaya. Transfer sa v každom prípade neuskutočnil.

Odvtedy si Dembélé svojimi skvelými výkonmi vyslúžil miesto v základnej zostave. Otázkou teraz zostáva, či si miesto v zostave udrží aj po návrate Ansu Fatiho. Dembélého ľudia medzičasom vedia, že čas hrá v prospech hráča. Rokovania o predĺžení zmluvy uviazli na mŕtvom bode, pretože Barcelona nemá prezidenta. Dembélé vždy hovoril o tom, že na Camp Nou je šťastný, čo potvrdzuje aj to, že počas leta odmietol prestúpiť do Premier League. V jeho prípade však budú veľkú úlohu zohrávať financie, pretože Barcelona ich nemá.

Katalánci síce s hráčom chcú spoluprácu predĺžiť, ale možno nebudú mať zdroje na to, aby mu predstavili uspokojivú ponuku. V tom prípade budú nútení predať hráča už počas najbližšieho letného prestupového obdobia. Na trhu sa pritom nachádza len veľmi málo čistokrvných krídelníkov vo veku Dembélého. Situáciu pozorne sledujú kluby ako Manchester United, Chelsea, Juventus aj Bayern Mníchov. Prestúpiť by mohol v lete... alebo si pekne počká do konca zmluvy a odíde zadarmo o rok neskôr.

Ak si Dembélé udrží dobrý výkony po dlhšie obdobie, Barcelona sa ho bude snažiť presvedčiť, aby zotrval v klube. A realitou je, že hráč by rád zostal na Camp Nou, ale v súčasnosti nič nie je zaručené. Je to jedna z dôležitých záležitostí, ktoré čakajú na nového prezidenta. Riešenie však nie je jednoduché. Ani lacné.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

13 komentáre
2021-01-24 09:56:48
Už ma tieto informácie unavujú. Keby sa aspoň z polovice takto snažili predať Cou, Griez, Umtitiho, tak som spokojnejší. S Dembelem treba počkať na nového prezidenta a Dembo predĺži.
2021-01-24 10:00:56
Dembele povedal že počka na noveho prezidemta a predlži