Tréner FC Barcelona na tlačovej konferencii po zápase s Elche uviedol, že jeho zverenci vyhrali zaslúžene.

Priebeh zápasu

"Teší ma skutočnosť, že sme vyhrali. V posledných dňoch sme odohrali množstvo zápasov, udržali sme si koncentráciu. Boli sme lepší ako súper. Hrali sme pokojne, preberali sme si loptu. Vzhľadom na to, že Elche bránilo hlboko, streliť gól nebolo jednoduché. Na druhej strane sme hrali na presing, ktorý súperovi znemožňoval tvoriť akcie. Súper mal len jednu príležitosť, ktorá vyplynula z našej chyby, ale Ter Stegen ukázal svoje schopnosti. V opačnom prípade by Elche vyrovnalo. Až na tento moment sme mali zápas pod kontrolou. Najviac sa mi páčil náš presing a hra bez lopty. Vyhrali sme zaslúžene."

Frenkie de Jong

"Traja útočníci sú málo, potrebujeme aj záložníkov, ktorí budú strieľať góly. Mám radosť, že De Jong strelil gól a asistoval. Je čoraz lepší, na našu hru má čoraz väčší vplyv. Chceme, aby naši hráči v strede poľa hrali týmto spôsobom."

Riqui Puig

"Prišiel na ihrisko a ukázal sa v dobrom svetle. Ocitol sa na mieste, kam chceme, aby naši záložníci nabiehali. Ak tréner dá nejakému hráčovi šancu, ten sa musí ukázať v čo najlepšom svetle. Tak sa stalo v prípade Riquiho, jeho gól bol veľmi dôležitý."

Výjazdové zápasy

"Ide o náš siedmy výjazdový zápas v rade a v riadnom hracom čase sme neprehrali ani jeden. Myslím si, že máme čoraz lepšiu formu, dokázali sme svoje schopnosti a mentálnu silu."

Striedania

"V istom momente sme začali strácať čoraz viac lôpt, priveľmi sme riskovali. Preto som sa rozhodol pre zmeny, ktoré mali za cieľ zlepšiť držanie loptu a vniesť do hry sviežosť."

Šance na víťazstvo v La Lige

"Budeme sa snažiť hrať čo najlepšie. Do konca zostávajú nejaké zápasy. Uvedomujeme si však, že Atlético je tento rok veľmi silné."

Pokutové kopy

"Nepoviem, kto ich bude zahrávať. Zvyčajne to robí Leo Messi. Ak chýba, loptu si prevezmú iní hráči. Trénujeme to na tréningoch."

Dobrá forma

"Od našej poslednej ligovej prehry sme získali 23 z 27. možných bodov. Najdôležitejšie je to, aby sme si dokázali udržať koncentráciu aj napriek množstvu zápasov. Sústredíme sa na to, aby sme hrali dobre bez lopty, rýchlo ju získavali a ukázali správnu intenzitu."

Stred poľa

"Nemôžeme povedať, že je nemenný. V mužstve je konkurencia, ktorá hráčom umožňuje mať väčšiu motiváciu, čo sa pretaví v to, že mužstvo z toho profituje. V tejto veci je všetko v poriadku."

Sergio Busquets

"Vieme, že dostal piatu žltú kartu a v nasledujúcom zápase je potrebné akceptovať jeho absenciu. Najprv nás však čaká zápas v stredu. Uvidíme, aké bude najlepšie riešenie v kontexte neskoršieho zápasu v nedeľu."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2021-01-24 19:36:53
Držím palce
2021-01-24 19:46:15
Je pěkný jak umí pracovat Koeman s De Jongem, jelikož zápas co zápas je brilantní neskutečný... takhle zlepšit a dobře vymačkat to nejlepší ze všech..