Sergi Roberto sa dnes po dlhšej prestávke zapríčinenej zranením vrátil do zostavy Barcelony. Po zápase s Athletic Club sa o svoje pocity podelil s médiami.

Barcelona dnes vyhrala a to bolo dôležité. Ale ty máš aj ďalšie dôvody, prečo byť spokojný.

"Je pravda, že najdôležitejšie bolo víťazstvo. Ale ja mám radosť aj z toho, čo som po dvoch mesiacoch mohol opäť vybehnúť na ihrisko. Som šťastný, že som opäť s mojimi spoluhráčmi. Tvrdo som trénoval, aby som sa vrátil čo najrýchlejšie. Mám radosť z týchto troch bodov."

Aké ťažké boli pre teba tieto dva mesiace bez Barcelony?

"Boli ťažké, najmä posledný mesiac, keď Barcelona hrala zápasy na výjazde a ja som nemohol chodiť na štadión, aby som mohol sledovať spoluhráčov. Všetko som si musel pozrieť v televízii. Ale našťastie je to už za mnou."

Aké dôležité je víťazstvo nad súperom, s ktorým ste prehrali nedávne finále Španielskeho superpohára?

"Samozrejme, že to má veľký význam. Po príchode nového trénera do Bilbaa je vidieť, ako sa to mužstvo zmenilo. Athletic hrá veľmi dobre v obrane, hráči hrajú presing a dokážu sa rozostaviť. Bojovali do samotného konca, aby nám uchmatli body."

V lige ste vyhrali piaty zápas v rade a poskočili ste na druhé miesto. Hoci Atlético Madrid zatiaľ nie je v dosahu, táto dobrá séria vám umožňuje, aby ste boli sebavedomejší, než na začiatku sezóny.

"Áno, je to veľmi dôležité. Predsezóna bola netypická a potom sme si v niektorých zápasoch zaslúžili získať viac bodov. Preto nám terajšia séria veľmi pomôže. Chceme vytvárať tlak na Atlético, ktoré je v skvelej forme, ale každému sa môžu pritrafiť horšie momenty. Zatiaľ nie je nič stratené."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2021-02-01 00:21:52
Som rád že je späť. Síce úvod sezóny nemal ideálny, ale posledné dva mesiace bolo vidieť že chýbal. Hráča ktorý môže nastúpiť mimo brány všade ... Takého hráča chce každý tréner. Nech sa darí Sergi ;)
2021-02-01 07:58:16
Ja som rád že je späť, Dest celú sezónu na RB sám nezvládne a posledné týždne ho trochu trápia zranenia a Mingueza to je stopér ktorý zatiaľ môže robiť náhradníka.