Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že jeden z klubov Premier League chcel v koncovke januárového prestupového obdobia kúpiť Martína Braithwaitea.

Reč je o West Bromwich Albion, ktorý je v súčasnosti na 19. mieste v Premier League a na záchranu aktuálne stráca 9 bodov. Anglické mužstvo zúfalo hľadalo posily, aby si v druhej polovici sezóny dokázala vybojovať dostatok bodov na záchranu medzi elitou. Mundo Deportivo tvrdí, že West Brom chcel Braithwaitea získať na polročné hosťovanie a následne mať možnosť hráča kúpiť za 15 miliónov eur. Transfer sa nakoniec nezrealizoval, pretože Dán nemal záujem odísť z Camp Nou.

Braithwaite trvá na svojom stanovisku z leta, že chce zostať v katalánskom klube. 29-ročný útočník nemal vôbec žiadny záujem odísť z veľkého klubu do malého anglického celku, ktorý bojuje o záchranu, najmä ak má na Camp Nou platnú zmluvu do roku 2024 a v prvom tíme Blaugranas dostáva minúty. V tejto sezóne nastúpil v 25. zápasoch a na ihrisku strávil dovedna 1308 minút a strelil 6 gólov. Braithwaite vie, že príležitosť na hru v tak veľkom klube počas jeho kariéry už druhýkrát nedostane.

Rozhlasová stanica RAC1 zas priniesla informáciu o tom, že Arsenal mal záujem o získanie Juniora Firpa na hosťovanie, ale ľavý obranca Barcelony nemal o transfer záujem. Dôvod môže byť rovnaký ako v prípade odmietnutia Interu Miláno - Firpo nemá záujem meniť klub v polovici sezóny, pretože sa mu nedávno narodilo dieťa. Ponuka Interu nebola uspokojivá ani pre Barcelonu ako klub.

zdroj: mundodeportivo.es RAC1
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2021-02-03 10:44:03
Po sezóně odchod... Bude mu 30 a až na pár zápasů byl vždy tragický...
2021-02-03 11:10:21
Odišiel by od jedného Big Sama ku druhému Big Samovi :D