Katalánci sa po prehre so Sevillou v prvom zápase semifinále Copa del Rey dokázali otriasť a v lige porazili Deportivo Alavés rozdielom triedy. Víťazstvo 5:1 je zároveň skvelou generálkou na blížiaci sa prvý zápas osemfinále Ligy Majstrov proti Paris Saint-Germain. Poďme na hodnotenie.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 6,5

Z jeho strany sme videli niekoľko dobrých zákrokov vrátane zneškodnenej šance Rodriga Battagliu. S gólom nemohol urobiť nič.

Mingueza - 6,6

Bez lopty bol jedným obrancom z trojčlennej defenzívy a s loptou bol zas skôr pravým krídlom. Je lepší v obrannej činnosti, no postupne sa zlepšuje aj v ofenzíve, jeho center viedol k úvodnému gólu.

De Jong - 6,4

Zdá sa, že pre Holanďana slovo oddych znamená zahrať si v strede defenzívy. Odviedol dobrý výkon bez toho, aby sa musel nejako pretrhnúť.

Lenglet - 6,9

Aj Lenglet odohral v pohode zápas, ale stále je na ňom badať známky toho, že si úplne neverí, čo je pred zápasom PSG znepokojivé.

Firpo - 7,2

Keď v poslednom čase dostal šancu, vcelku sa mu darilo a v zápase proti Alavésu strelil dokonca aj gól.

Moriba - 6,3

V debute na Camp Nou v drese prvého tímu si pripísal umnú prvú asistenciu v kariére, ale neskôr svojou chybou prihral na jediný gól Alavésu. Pre mladíka z La Masie je to v každom prípade pamätný zápas.

Busquets - 7,1

Vzhľadom na zápas s PSG odohral len prvý polčas, ale predviedol dvojicu najlepších prihrávok v zápase: pas na Griezmanna, ktorý viedol k Messiho gólu, ktorý VAR neprávom anuloval a ďalšia prihrávka smerovala na Messiho kopačky, čo rezultovalo v druhý gól tímu.

Puig - 7

Odohral 90 minút, čo je v jeho prípade raritou, ale záložník sa v priebehu zápasu len zlepšoval. Dobre spolupracoval so spoluhráčmi a predviedol paletu rôznorodých prihrávok.

Trincão - 8,3

Strelil dva pekné góly a mohol z toho byť aj hetrik. V šanci, v ktorej mal skôr prihrávať Ilaixovi, zakončil, ale Pacheco ho vychytal. Neskôr strelil gól, ale ten bol správne anulovaný kvôli ofsajdu.

Messi - 9,4

Strelil dva góly po strelách najvyššej kvality spoza pokutového územia a tretí gól mu VAR anuloval, no neprávom. V súčasnosti má na konte 15 presných zásahov, len o jeden menej ako Luis Suarez.

Griezmann - 7,3

Zlepšil sa v druhom polčase, predviedol niekoľko pekných dotykov a mal prsty v niekoľkých góloch. V najlepšej šanci však úspešný nebol, podobne nepriniesol ovocie volej z blízka po Messiho skvelej prihrávke.

Náhradníci

46' Umtiti - 6,4

Veľa zlého neurobil, ale pri góle Rioju nechal hráčovi až priveľa voľného priestoru.

64' Pedri - 7,3

Nie je náhoda, že na trávnik prišiel za stavu 2:1 a zápas skončil výhrou 5:1. Skvelý pas na Messiho viedol k Trincãovmu druhému gólu.

72' Pjanić - 6,3

Nahradil De Jonga, aby si ten mohol trochu oddýchnuť.

72' Dest - 6,3

Zasiahol do zápasu po návrate zo svalového zranenia, aby sa trochu rozohral pred zápasom s PSG.

81' Dembélé - 6,2

Tréner ho na trávnik poslal miesto Griezmanna na niekoľko záverečných minút.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

12 komentáre
2021-02-14 10:01:05
Moribovi by som dal možno trocha viac aj Minguezovi aspon tu 7
Trincaovi by som naopak zobral aspon na tu 8 nebolo to bohvie aké
A lenglet dobrý zapas z jeho strany :)
2021-02-14 10:07:46
Let's Go to PSG ?musíme ix zničiť...